email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Monografie restaurant fast food

monografie contabilagestiunedocumente primareOMFP 3512/2008

de Nicolae Nina, valabil la 29-Mar-2010

Intrebare: O societatea de constructii adauga un cod CAEN privind desfasurarea activitatii de restaurant, fast-food. Va rog sa ma ajutati in aceasta privinta cu monografia contabila si cu modul de evidentere a gestiunilor (documentele primare care trebuiesc intocmite).

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Iti faci Cont si gasesti toate raspunsurile la cele mai dificile intrebari.
Convinge-te
CLICK AICI

Raspuns: -    achizitia marfii
                    %  = 401
                301
                302
                4426


-    achizitia marfii care nu se prelucreaza
                %   =   401
              381
              371
              4426
-    vanzare ( facturare
4111  =  %
                          701  - prod finite
                          704 deplasare / transport
                          707  - marfuri neprelucrarte
                          4427 tva
                               
-    obtinerea de produse finite  mancarurilor
                        345=711

-    descarcarea gestiunii cand sunt vandute
                    711=345
-    descarcarea gestiunii de materii prime 
                   601=301
-    descarcarea gestiunii de materiale consumabile
                    602=302
-    descarcarea gestiunii de marfuri neprelucrate ( produse
                     607=371

 Nota: restaurantul/ fast foodul nu are productie neterminata la sfarsitul lunii contul 345 trebuie sa aiba soldul 0.

-    Descarcarea gestiunii de materii prime se face pe baza proceselor verbale intocmite la receptionarea produselor finite
 
 

            Contabilitatea la restaurante
            Contabilitatea la restaurante
            Evidenta contabila pentru restaurant se evidentiaza astfel:
-    Contabilitatea vanzarilor cu amanuntul in restaurante
            
                 Intrarea de marfa
                           % =    401
                         371
                         4426
                      371=    %   
                                378
                                4428
 
 

-    Iesirea de marfa (vanzarea)
                  4111  = %
                              707
                              4427
                  5311=4111
            Sau pe baza fonului fiscal
                  5311  = %
                              707
                             4427

-     Descarcarea de gestiune
                       %  =  371
                     378 
                     4428 
                     607 

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Iti faci Cont si gasesti toate raspunsurile la cele mai dificile intrebari.
Convinge-te
CLICK AICI

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
monografie contabilagestiunedocumente primareOMFP 3512/2008


Data aparitiei: 30 Martie 2010

Votati articolul "Monografie restaurant fast food":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 19 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa de magazie. Cand se intocmeste si cum se completeaza

    • Fisa de magazie este un document esential in gestionarea stocurilor dintr-o companie. Aceasta ofera o evidenta detaliata a intrarilor si iesirilor de marfa, contribuind la controlul eficient al stocurilor. Prin monitorizarea stocurilor, optimizarea aprovizionarii si reducerea pierderilor, fisa de magazie joaca un rol crucial in gestionarea eficienta a resurselor unei organizatii. De asemenea, este important sa se acorde atentie adecvata pastrarii si arhivarii fiselor de magazie pentru...» citeste mai departe aici

  • Contul 456: cand se utilizeaza si exemplu practic

    • Cu ajutorul contului 456 se tine evidenta decontarilor cu actionarii/asociatii privind capitalul. Contul 456 „Decontari cu actionarii/asociatii privind capitalul” este un cont bifunctional. Ce se inregistreaza in debitul contului 456 In debitul contului 456 "Decontari cu actionarii/asociatii privind capitalul" se inregistreaza: - capitalul subscris de actionari/asociati, in natura si/sau numerar, capitalul s...» citeste mai departe aici

  • Procedura de inventariere in SAGA

    • Inventarierea are ca scop principal stabilirea situatiei reale a tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale fiecarei entitati, precum si a bunurilor si valorilor detinute cu orice titlu, apartinand altor persoane juridice sau fizice, in vederea intocmirii situatiilor financiare anuale care trebuie sa ofere o imagine fidela a pozitiei financiare si a performantei entitatii pentru respectivul exercitiu financiar. Procedura de inv...» citeste mai departe aici

  • Doua GHIDURI pe care orice contabil trebuie sa le aiba pe birou

    • Intr-un mediu economic in continua schimbare, contabilii trebuie sa fie la curent cu ultimele noutati si sa se adapteze rapid pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient. In continuare, va prezentam doua ghiduri indispensabile pentru contabili in indeplinirea sarcinilor lor zilnice si in navigarea prin complexitatea reglementarilor fiscale si contabile. Doua lucrari de specialitate se disting prin capacitatea lor de a oferi claritate si orientare intr-un mediu...» citeste mai departe aici

X