de Nicolae Nina, valabil la 29-Mar-2010
Intrebare: O societatea de constructii adauga un cod CAEN privind desfasurarea activitatii de restaurant, fast-food. Va rog sa ma ajutati in aceasta privinta cu monografia contabila si cu modul de evidentere a gestiunilor (documentele primare care trebuiesc intocmite).
Raspuns: - achizitia marfii
% = 401
301
302
4426
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
- achizitia marfii care nu se prelucreaza
% = 401
381
371
4426
- vanzare ( facturare
4111 = %
701 - prod finite
704 deplasare / transport
707 - marfuri neprelucrarte
4427 tva
- obtinerea de produse finite mancarurilor
345=711
- descarcarea gestiunii cand sunt vandute
711=345
- descarcarea gestiunii de materii prime
601=301
- descarcarea gestiunii de materiale consumabile
602=302
- descarcarea gestiunii de marfuri neprelucrate ( produse
607=371
Nota: restaurantul/ fast foodul nu are productie neterminata la sfarsitul lunii contul 345 trebuie sa aiba soldul 0.
- Descarcarea gestiunii de materii prime se face pe baza proceselor verbale intocmite la receptionarea produselor finite
Contabilitatea la restaurante
Contabilitatea la restaurante
Evidenta contabila pentru restaurant se evidentiaza astfel:
- Contabilitatea vanzarilor cu amanuntul in restaurante
Intrarea de marfa
% = 401
371
4426
371= %
378
4428
- Iesirea de marfa (vanzarea)
4111 = %
707
4427
5311=4111
Sau pe baza fonului fiscal
5311 = %
707
4427
- Descarcarea de gestiune
% = 371
378
4428
607