email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Circulara ANAF - controale inopinate vizand preturile de transfer

preturi de transferplaticontribuabiliinspectori fiscali

ANAF a emis recent o circulara care vorbeste in mod expres despre preturile de transfer. Astfel, se dispune efectuarea de controale inopinate ce vor viza tranzactiile cu parti afiliate, conform specialistilor de la Deloite Tax.
 
"In contextul constrangerilor bugetare curente, autoritatile fiscale au devenit din ce in ce mai preocupate de problemele legate de pre?urile de transfer.
 
In urma controalelor desfasurate de autoritatile fiscale in piata, in?elegem ca de curand a fost emisa de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala o circulara  privind efectuarea de controale inopinate ce vor viza tranzactiile cu parti afiliate. In principiu, contribuabilii vizati de aceste controale sunt cei care au inregistrat pierdere in anii 2008 si 2009.
 
Autoritatile fiscale vor investiga daca acesti contribuabili au avut tranzactii cu parti afiliate intre 2008 si 2009 si, daca este cazul, vor analiza tipul si valoarea acestor tranzactii", se spune intr-un text publicat de juridice.ro.
 
Ce inseamna aceste controale si ce se poate intampla in urma lor se explica in aceeasi informare.
 
"Daca in urma acestor controale, vor fi identificati contribuabili ce desfasoara tranzactii semnificative cu parti afiliate, autoritatile fiscale vor incepe inspectii fiscale partiale sau generale si vor solicita sa le fie prezentat dosarul preturilor de transfer.
 
Termenul limita pentru prezentarea dosarului de preturi de transfer este stabilit luand in considerare dimensiunea companiei si/sau complexitatea tranzactiei. Acest termen va fi de maxim trei luni de la data solicitarii scrise primite de la inspectorii fiscali. Exista totusi posibilitatea unei singure prelungiri pentru o perioada egala cu termenul stabilit initial.
 
In cazul in care autoritatile fiscale considera ca preturile de transfer aplicate de catre contribuabil nu sunt in concordanta cu principiul valorii de piata, atunci acesta va fi supus urmatoarelor:
 
- Ajustari ale profitului rezultat din tranzactiile cu partile afiliate considerate a nu fi in concordanta cu valorile de piata (16% impozit pe profit pentru ajustare);
- Dobanzi aferente platilor intarziate (0,04% pentru fiecare zi de intarziere);
- Penalitati de intarziere (pana la 15% din impactul fiscal).
 
Lipsa unui dosar de preturi de transfer sau prezentarea unui dosar incomplet il va obliga pe contribuabil sa plateasca o amenda intre 12.000 RON si 14.000 RON".
 
Preturile de transfer sunt asadar tinta actuala a ANAF-ului. O discutie detaliata pe aceasta tema va avea loc pe 8 aprilie, Detalii Click Aici

NOUTATI Contabile 2024

Alerta contabila: 40% REDUCERE + Transport GRATUIT


Nu ratati: Oferta Zilei pentru Contabili!
Cartea Verde a Contabilitatii 2024 + Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024

Important: Aceste doua lucrari sunt considerate de specialisti cele mai bune surse de informatii in contextul legislativ actual.

Ofera solutii complete si actualizate pentru absolut toate situatiile neclare create de modificarile legislative majore intrate in vigoare in ultima perioada.
 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
preturi de transferplaticontribuabiliinspectori fiscali


Data aparitiei: 31 Martie 2011

Votati articolul "Circulara ANAF - controale inopinate vizand preturile de transfer":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Regimul TVA aplicabil in cazul unitatilor de invatamant

    • Potrivit prevederilor art. 292 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, este scutita de TVA activitatea de invatamant prevazuta in Legea educatiei nationale nr. 1/2011, formarea profesionala a adultilor, precum si prestarile de servicii si livrarile de bunuri strans legate de aceste activitati, efectuate de institutiile publice sau de alte entitati autorizate. Scutirea se acorda in conditiile prevazute in normele metodologice. La punctul 4...» citeste mai departe aici

  • Ce trebuie sa faci daca ai emis un bon fiscal eronat

    • In activitatea zilnica pot aparea situatii in care un bon fiscal este emis eronat, fie din cauza unei greseli umane, fie a unei defectiuni tehnice a casei de marcat. In astfel de cazuri, este esential ca procedurile de corectare sa fie respectate cu strictete, pentru a evita problemele ulterioare in contabilitate sau in relatia cu autoritatile fiscale. Ce spune legislatia despre bonurile fiscale emise gresit Potrivit prevederilor de la lit c) punct ...» citeste mai departe aici

  • Factura neachitata de un client radiat: Se pot face ajustari in contabilitate?

    • Facturile neachitate constituie o problema frecvent intalnita, iar gestionarea corecta a acestora este importanta pentru mentinerea stabilitatii financiare a companiei. In continuare, ne vom concentra pe aspectele fiscale si contabile referitoare la facturile neachitate emise catre clienti care au fost radiati. Daca un client este radiat din evidentele ONRC si creanta nu mai poate fi incasata, trebuie sa scoateti aceasta creanta din contabilitate, informeaza special...» citeste mai departe aici

  • Cum sa corectezi erorile contabile: doua exemple practice

    • Erorile constatate in contabilitate se pot referi fie la exercitiul financiar curent, fie la exercitiile financiare precedente. Corectarea erorilor se efectueaza la data constatarii lor. Potrivit reglementarilor contabile in vigoare, erorile din perioadele anterioare sunt omisiuni si declaratii eronate cuprinse in situatiile financiare ale entitatii pentru una sau mai multe perioade anterioare, rezultand din greseala de a utiliza, sau de a nu utiliza, informati...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X