Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

La ce curs valutar calculam accizele in 2014?

Data actualizarii: 29 Octombrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impoziteaccizecalculul accizelorcurs valutar accize 2014Banca Europeanabijuterii aur


Odata cu informatiile oficiale emise de Banca Centrala Europeana, s-a stabilit cursul valutar la care vor fi calculate accizele in 2014.

Astfel, s-a fixat cursul euro oficial dupa care se vor calcula accizele in anul 2014. Acesta a fost stabilit la nivelul de 4,4485 lei/euro, fiind mai scazut fata de anul 2013 cu 7,38 bani respectiv 1,6% (pentru anul 2012 cursul a fost de 4,5223lei/euro).

In acest context, autoritatile fiscale mentioneaza ca se percep accize pentru alcool si bauturi alcoolice, tutun prelucrat si tigarete, produse energetice si electricitate, cafea, bere, bauturi provenite din fermentarea fructelor.

De la 1 septembrie 2013, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, operatorii economici care produc, achizitioneaza din teritoriul comunitar ori importa anumite bunuri, datoreaza accize, pentru anul 2014, calculul realizandu-se la cursul mentionat mai sus.

Reamintim ca se datoreaza accize pentru: bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor, confectii din blanuri naturale, iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, autoturisme si autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achizitionate intracomunitar, noi sau rulate, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cm^3, arme de vanatoare si arme de uz personal, motoare cu capacitate de peste 100 CP, destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement.


Sursa: DGFP Valcea







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X