Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Erori nesemnificative. Cum facem inregistrarea corecta a extrasului?

Data aparitiei: 18 Noiembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ProceduriInregistrari si Politici Contabileinregistrare extrasdeclaratia 100OMFP 3055/2009


Analizam mai jos cazul unei firma care primeste pentru luna septembrie extras de la banca (o operatiune - comision). Vom stabili in ce masura se poate inregistra extrasul cu data de 1 octombrie, in conditiile in care a fost depusa declaratia 100 (impozit pe profit).

Precizam ca se poate inregistra extrasul respectiv la data de 01 octombrie, intrucat din punct de vedere contabil aceasta operatiune este considerata eroare nesemnificativa.

De asemenea, mentionam ca erorile nesemnificative sunt cele de natura sa nu influenteze informatiile financiar-contabile. Astfel, pragul de semnificatie se stabileste prin politica contabila, luandu-se in calcul un procent din cifra de afaceri, profit, activ net, active totale.

Erorile se corecteaza conform prevederilor punctului 63 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009. Erorile nesemnificative aferente exercitiilor financiare precedente se corecteaza pe seama contului de profit si pierdere sau pe seama rezultatului reportat.

Potrivit Reglementarilor contabile, corectarea erorilor se efectueaza la data constatarii lor.

Asa cum am mentionat, erorile nesemnificative sunt cele de natura sa nu influenteze informatiile financiar-contabile. Se considera ca o eroare este semnificativa daca aceasta ar putea influenta deciziile economice ale utilizatorilor, luate pe baza situatiilor financiare anuale.

Altfel spus, analizarea daca o eroare este semnificativa sau nu se efectueaza in context, avand in vedere natura sau valoarea individuala sau cumulata a elementelor.







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X