Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Transfer utilaje catre societatea afiliata din UE. Cum tratam din punct de vedere fiscal?

Data actualizarii: 28 Noiembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impozitesocietate afiliatatransfer bunuritransfer utilajeajustare TVALegea 31/1990


Vom stabili, prin cele ce urmeaza, ce tratament fiscal aplicam pentru transferul unor utilaje destinate sa fie folosite de societatea-mama dintr-un alt stat membru UE (Germania).

Mentionam ca utilajele nu sunt amortizate integral.

Vom considera ca transferul se realizeaza cu titlu gratuit, iar societatea mama din Germania este inregistrata in scopuri de TVA in acel stat.

Transportul bunurilor din Romania in Germania va fi considerat un non-transfer pentru o perioada de 24 de luni de la data transportului, conform art. 128 alin. (12) lit. h) din Codul fiscal.

La finele perioadei, societatea din Romania trebuie sa decida destinatia bunurilor: fie efectueaza o livrare intracomunitara, fie se vor restitui bunurile.

Implicatiile asupra societatii din Romania sunt:

a) pentru ca activul este supus amortizarii, cheltuiala cu amortizarea nu este deductibila fiscal pentru ca nu este efectuata in scopul realizarii de venituri impozabile, conform art. 21 alin. (1) din Codul fiscal;

b) societatea va analiza obligatia ajustarii TVA dedus la achizitia activului, fie conform art. 149 din Codul fiscal pentru bunurile de capital, fie conform art. 148 pentru alte bunuri decat cele de capital.

Ajustarea TVA dedusa la achizitie se impune datorita faptului ca activul nu mai este utilizat in activitati economice in Romania.

Consideram faptul ca acest transfer nu este unul prin care administratorii societatii decid utilizarea neconforma a bunurilor si a creditului societatii, fapt interzis de reglementarile specifice ale Legii 31/1990 privind societatile comerciale.
 

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X