Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Asociatie non-profit. Cum facem inregistrarea punctului de lucru?

Data actualizarii: 11 Decembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impoziteinregistrare punct lucruONGinregistrare sediu secundarRegistrul Comertuluiformularul 060
In ce priveste inregistrarea unui punct de lucru al unei asociatii, mentionam ca din prevederile art. 13-13 indice 1 din OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii reiese ca numai filialele asociatiilor non-profit, ca structuri teritoriale cu personalitate juridica sunt supuse inregistrarii in Registrul asociatilor si fundatiilor deschis la judecatorie, nu si sucursalele, constituite ca structuri fara personalitate juridica.

Ca atare, si punctele de lucru, care sunt tot structuri fara personalitate juridica, nu trebuie inregistrate la judecatori.

Aceasta nu exclude ca asociatia non-profit sa-si inregistreze structurile teritoriale fara personalitate juridica (sucursale, puncte de lucru) la judecatorie, prin modificari ale actelor constititutive/statutelor asociatiei. Oficiul registrului comertului nu poate avea nicio implicare deoarece asociatia nu este un comerciant care sa fie supus vreunei inregistrari la acest registru.

In schimb, punctele de lucru trebuie inregistrate obligatoriu la organele fiscale, fie prin depunerea formularului (060) "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare" (daca punctul de lucru are cel putin 5 salariati este nevoie de inregistrarea lui ca platitor de impozit pe veniturile din salarii), fie prin depunerea formularului fara numar "Declaratie privind sediile secundare" (in celelalte cazuri) conform art. 74 din Codul de procedura fiscala.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X