email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ContaUtil: Cum facem declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2013?

Taxe si Impoziteplata impozitului pe profitdeclarareaDeclaratia de impozit pe profitDeclaratia 101


In ce priveste obligatia de declarare si de plata a impozitului pe profit aferent anului 2013, precizam ca se va depune Declaratia anuala privind impozitul pe profit pentru anul 2013 (Formular 101), contribuabilii platind impozitul datorat pana cel tarziu in data de 25 martie 2014.

Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat nu se depune pentru declararea impozitului pe profit aferent trimestrului IV.

Exceptie de la aceasta regula:

- organizatiile non-profit

- contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura

care au obligatia de a declara prin Declaratia de impozit pe profit aferent anului 2013 (Formular 101) si a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 FEBRUARIE 2013.

In cazul persoanelor juridice romane platitoare de impozit pe profit care, incepand cu 1 februarie 2013, au fost obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, iar in cursul anului devin platitoare de impozit pe profit, potrivit art. 112^6 din Codul fiscal, (depasire venituri de 65.000 euro) depun Declaratia 101 pentru perioada 01.02 - 31. 12.2013.

In cazul contribuabililor platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor care in cursul anului incep sa desfasoare activitati de natura celor prevazute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal (asigurari, consultanta, management etc.), iar incepand cu trimestrul respectiv devin platitori de impozit pe profit completeaza declaratia 101 pentru perioada cuprinsa intre data de intai a primei luni din trimestrul in care au inceput sa desfasoare activitatile respective si sfarsitul anului de raportare (de exemplu, 1.07 - 31.12).

In cazul persoanelor juridice straine care desfasoara activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente in Romania, sediul permanent desemnat pentru indeplinirea obligatiilor privind impozitul pe profit depune Declaratia 101 pentru perioada 01.07 - 31.12.2-13.

OBSERVATIE:

- Asocierile dintre persoane juridice straine si asocierile dintre persoane juridice straine cu persoane fizice nerezidente;

- Persoanele juridice romane care indeplinesc obligatiile declarative in cazul asocierilor cu persoane fizice romane, persoane fizice straine ori persoane juridice straine:

vor efectua definitivarea impozitului pe profitul din activitatile desfasurate in asociere aferent anului fiscal 2013, prin depunerea Declaratiei 100 si a Declaratiei 104 privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor, pana la 25 MARTIE 2014.

Plata impozitului pe profit datorat se efectueaza pana la aceasta data.

Sursa: DGRFP Brasov



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteplata impozitului pe profitdeclarareaDeclaratia de impozit pe profitDeclaratia 101


Data aparitiei: 15 Ianuarie 2014

Votati articolul "ContaUtil: Cum facem declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2013?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Balanta de verificare: cele mai frecvente 5 erori intalnite

    • Pe langa functia de control, balantele de verificare servesc si la identificarea erorilor formale de inregistrare care altereaza egalitatile ce trebuie sa existe intre totalurile diferitelor coloanelor si a corelatiilor dintre ele, asigurand astfel exactitatea datelor contabile. Erorile care provoaca lipsa de egalitate intre coloanele balantelor pot fi erori de inregistrare in evidenta sistematica, erori de pregatire a conturilor in vederea intocmirii balantei, erori de intocmire a ba...» citeste mai departe aici

  • Registrul de Evidenta Fiscala: cine are obligatia intocmirii, ce cuprinde si un studiu de caz practic

    • Reamintim contribuabililor inregistrati ca platitori de impozit pe profit ca sunt obligati sa intocmeasca Registrul de evidenta fiscala, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 870/2005 privind Registrul de evidenta fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. In plus, acesta poate fi intocmit atat in format fizic, eliberat de unitatile fiscale, cat si in format electronic. In continuare, veti afla ce intrebuie inscrise in REF, iar la final puteti consulta un studiu ...» citeste mai departe aici

  • Plata decont: monografie privind depasirea sumei aprobate pentru decontarea combustibilului

    • Cu privire la decontarea cheltuielilor de transport pentru salariati, intalnim adesea situatii in care suma cheltuita depaseste limita alocata. In urmatorul studiu de caz, vom analiza modul in care aceasta situatie este inregistrata in contabilitatea unei companii. Ne vom concentra asupra cazului in care un salariat, delegat la un alt punct de lucru, depaseste suma maxima alocata pentru decontarea combustibilului. Monografie plata decont: studiu de caz ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X