Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

E disponibila Declaratia 400 actualizata

Data aparitiei: 16 Iunie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
declaratia 400declaratii fiscaleultima versiuneversiunea actualizataplata dobanzii


A fost actualizata Declaratia 400 - Declaratie informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate

Declaratia 400 precum si ultimele versiuni ale declaratiilor in format PDF pot fi descarcate de pe pagina "Descarca declaratii fiscale" , aflata in meniul superior.

Platitorii de venituri din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate (conform art. 119 alin. (11) din Codul fiscal).

Click aici pentru a descarca cea mai noua versiune pentru Declaratia 400!

Declaratia 400 se completeaza si se depune in format electronic si va fi insotit de borderoul centralizator prevazut in anexa nr. 3, semnat si stampilat, conform legii. Declaratia 400 si borderoul centralizator pot fi completate cu ajutorul programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe pagina "Descarca declaratii fiscale" , aflata in meniul superior.

Baza legala: Titlul V, Cap. 3 "Modul de impozitare a veniturilor din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre si aplicarea schimbului de informatii in legatura cu aceasta categorie de venituri" din:

- Legea 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare

- OMEF 564/2007 pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.

Prevederile prezentului ordin se aplica pentru veniturile din dobanzi realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

In situatia in care platitorul de venit detine sedii secundare care efectueaza plati de venituri din dobanzi, informatiile se centralizeaza la nivelul societatii-mama si se declara de catre aceasta.

Poate va puneti intrebarea "De ce se depune aceasta declaratie?"  Pentru realizarea schimbului automat de informatii intre statele membre cu privire la declararea veniturilor sub forma de dobanzi si asimilate acestora platite sau garantate persoanelor fizice rezidente fiscal in alte state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte.

Teritoriile dependente de Marea Britanie sunt Jersey, Guernsey, Insula Man, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Montserrat, Insulele Turks si Caicos, iar teritoriile dependente de Regatul Olandei sunt Aruba si Antilele Olandeze. Teritoriile terte sunt Principatul Monaco, Principatul Lichtenstein, Principatul Andorra, Republica San Marino si Confederatia Elvetiana.

Nou: Prin agent platitor se intelege orice operator economic care plateste dobanda sau garanteaza plata dobanzii pentru beneficiul imediat al beneficiarului efectiv, indiferent daca operatorul este debitorul creantei care produce dobanda sau operatorul insarcinat de catre debitor ori de catre beneficiarul efectiv cu plata dobanzii sau cu garantarea platii de dobanda. Orice entitate stabilita intr-un stat membru catre care se plateste dobanda sau pentru care plata este garantata in beneficiul beneficiarului efectiv va fi, de asemenea, considerata agent platitor, la momentul platii sau garantarii unei astfel de plati, cu exceptiile prevazute de Legea nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin beneficiar efectiv se intelege orice persoana fizica ce primeste o plata de dobanda sau orice persoana fizica pentru care o plata de dobanda este garantata, cu exceptia cazului cand aceasta persoana dovedeste ca plata nu a fost primita sau garantata pentru beneficiul sau propriu, potrivit Legii nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Termenul de depunere este pana la data de 28/29 februarie inclusiv a anului curent.


Sursa: asistenta-contribuabili.ro






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X