email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO Palatul Cotroceni: Discutia dintre Traian Basescu si Victor Ponta in ce priveste reducerea CAS

Video palatul cotroceniTraian BasescuPontareducerea CASangajatorideficitul



Palatul Cotroceni a facut publica inregistrarea discutiilor dintre presedintele Traian Basescu si Victor Ponta, insotit de ministrul Finantelor, Ioana-Maria Petrescu, pe tema reducerii CAS. Presedintele a cerut argumente clare care sa arate ce anume va compensa la bugetul de stat reducerea CAS. Desi a cerut sa i se arate cifre si studii exacte, atat Victor Ponta, cat si minstrul de Finante au facut referire la bugetul pe 2015 care nu este inca finalizat.


Administratia prezidentiala a dat publicitatii aceste inregistrari referitoare la proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte, masura considerata nesustenabila de Traian Basescu. Presedintele a afirmat ca in opinia sa aceasta masura este buna pentru agentii economici si pentru angajatori, cerand insa explicatii cu privire la modalitatile prin care vor fi acoperite cele 11 miliarde care vor crea deficit daca aceasta masura se va explica.

Urmariti mai jos discutia dintre presedintele Traian Basescu si Victor Ponta:






Asa cum citeaza si HotNews.ro, la inceputul discutiei, presedintele Basescu declara ca nu vede "sustenabilitatea masurii" de reducere a CAS, iar primul ministru il informeaza ca potrivit constitutiei are dreptul de a retrimite proiectul la Parlament. Drept replica, presedintele afirma urmatoarele:

"Nu tin sa il retrimit, pentru ca e o masura buna pentru agentii economic, marea problema e cum acoperim gaura".

Victor Ponta a afirmat ca acoperirea se va face prin crestere economica, combaterea evaziunii fiscale si legea insolventei. De asemenea, presedintele s-a adresat si ministrului de Finante, intreband ce sume vor acoperi lipsa de venituri de 11 miliarde de lei din bugetul anului viitor. Drept raspuns, ministrul Finantelor a declarat ca reducerea CAS este "o masura extraordinar de buna pentru mediul de afaceri si pentru angajatori", pe care o sustine "din tot sufletul".

In momentul in care Traian Basescu ii cere ministrului sa ii arate studiile despre care sustine ca au fost facute, Ioana Petrescu se uita la Victor Ponta. Presedintele a explicat ca aceste cifre sunt necesare acum deoarece desi doreste sa promulge legea, promulgarea trebuie facut credibil:

"Doamna, dar eu trebuie sa o promulg acum, pentru ca si eu as vrea sa o promulg, dar credibil".

Inregistrarile au fost facute publice de administratia prezidentiala pentru a arata modul in care s-au derulat discutiile si pentru a prezenta versiunea reala in fata acuzatiilor prezentate de Romania TV, potrivit HotNews.ro care mentioneaza ca "in conferinta de presa care a urmat discutiilor de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a acuzat postul de televiziune Romania TV ca minte atunci cand afirma ca ar fi jignit-o pe Ioana Petrescu motiv pentru care va publica inregistrarea oficiala".



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Video palatul cotroceniTraian BasescuPontareducerea CASangajatorideficitul


Data aparitiei: 15 Iulie 2014

Votati articolul "VIDEO Palatul Cotroceni: Discutia dintre Traian Basescu si Victor Ponta in ce priveste reducerea CAS":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X