email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Basescu: Reducerea CAS va duce la exportarea banilor

Reducerea CASrecesiuneBasescuEurostatINSmodificaretaxa pe stalp

La jumatatea acestei saptamani, presedintele Traian Basescu a declarat ca Institutul National de Statistica a raportat incomplet datele economice in Romania si diferit la Eurostat, mizand pe o gandire de "gaga".

Acestor declaratii, citate de Mediafax, i se adauga si cea prin care presedintele a mentionat ca Romania este in recesiune si ca reducerea CAS va duce la exportarea banilor romanesti. Aflat la B1TV, informeaza agentia de presa, presedintele a declarat:

"INS a dat datele corect, dar nu complet (...) Le-a dat completat la Eurostat si le-a dat incomplet pe piata romaneasca. E foarte greu sa vezi unde e neglijenta, unde e comanda politica. Dar este evident ca Victor Ponta nu avea nevoie sa auda cuvantul recesiune in campanie. Probabil ca ceva s-a intamplat acolo si din voluntarism INS-ul a spus «hai sa nu dam si la intern ce am dat la Eurostat». Pe de alta parte, unde e in contradictie aceasta presupunere cu ce s-a intamplat. Eu de fiecare data cand este zi de comunicare a INS ma uit si pe Eurostat pentru ca apar aproape simultan. Deci, a fost o gandire de gaga sa presuspui ca dai la Eurostat corect, dar nu dai corect la intern".

Totodata, presedintele a precizat ca nu e "recesiune tehnica, e recesiune punct" si ca INS are astfel datoria de a atrage atentia asupra recesiunii. Totodata, Traian Basescu a mentionat ca unele taxe ar trebui eliminate:

"Eu as reveni imediat si as anula taxa pe stalp, pentru ca a doua transa trebuie platita undeva prin septembrie si as scoate acciza suplimentara la carburanti si sunt convins ca economia ar incepe sa ticaie din nou".

In ce priveste reducerea CAS, presedintele a declarat ca noua modificare nu ar crea locuri noi de munca, citeaza Mediafax:

"Ce se va intampla cu banii din CAS? Nimeni nu va face investitii. Cel mai mare numar de salariati il au multinationalele. Vor fi repatriati (banii, n.r.) asa cum au mai fost repatriate si alte 6 miliarde de euro de pe piata romaneasca in acest an. Deci ii vor trimite la companiile mama, pentru ca Romania a devenit impredictibila din punct de vedere a taxelor si nimeni nu va mai face investitii pana cand nu se clarifica".


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Reducerea CASrecesiuneBasescuEurostatINSmodificaretaxa pe stalp


Data aparitiei: 21 August 2014

Votati articolul "Basescu: Reducerea CAS va duce la exportarea banilor":
Rating:

Nota: 2.57 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X