Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Inflatia redusa si acciza. O analiza scurta

Data actualizarii: 31 Octombrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mediul de afaceriaccizacresterea medie anualacursul mediuscenarii2015


Mediul de afaceri este de cateva saptamani cu ochii pe modul in care urmeaza sa fie calculate accizele pentru anul 2015. Sunt in lucru mai multe scenarii posibile, sub egida Ministerului de Finante. "Daca s-ar pastra metodologia folosita pana acum, accizele pentru anul 2015 ar scadea - potrivit cursului anuntat la data de 1 octombrie de Banca Centrala Europeana. Dar iesirile publice anunta inovatii", scrie Cursdeguvernare.ro.

Intr-o retrospectiva referitoare la accizele si bugetul din 2013, precum si modul de calcul, aceeasi sursa mentioneaza ca atata vreme "cat cursul mediu euro/leu a crescut, totul a mers de la sine: s-a calculat noua acciza la cursul majorat si in functie de calendarul de majorare a accizelor spre niveluri apropiate de media europeana si s-au marit incasarile bugetare".

Aceasta crestere a cursului de schimb simultan cu majorarea in euro a nivelului accizelor s-a diminuat, explica sursa citata, astfel ca s-a intervenit "pentru majorarea cursului de schimb euro/leu la care se calculeaza accizele printr-o modificare legislativa destul de bizara in plan logic dar adoptata in plan legic. Utila pentru anul 2014, dar care nu mai poate fi suficienta pentru 2015".

In prezent, explica sursa Cursdeguvernare.ro, "daca s-ar aplica reglementarea in vigoare, la un curs euro/leu, valabil la 1 octombrie 2013, de 4,4560 lei/euro, se va putea adauga procentajul de cel mult 1,2% (cresterea medie anuala a preturilor potrivit indicelui rezultat din utilizarea metodologiei nationale, IPC). De aici ar rezulta o valoare de 4,51 lei/euro, cu aproape cinci procente mai putin decat in prezent".








Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X