Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | TVA

Obligatii referitoare la stabilirea perioadei fiscale in sensul TVA pentru anul 2015

Data aparitiei: 26 Ianuarie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
stabilirea perioadei fiscaleTVAanul 2015achizitii intracomunitareinregistrare fiscala


A: Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, precum si persoanele nou-infiintate in anul 2014 si inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, care in cursul anului 2014 au utilizat ca perioada fiscala "trimestrul calendaristic" si:

1. in luna decembrie 2014 au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri taxabile in Romania

In anul 2015 vor utiliza ca perioada fiscala "luna calendaristica" si vor depune la organele fiscale competente formularul 092 "Declaratie de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania".

Termen: pana la data de 9.01.2015.


2. au realizat o cifra de afcaeri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania conform art. 132 si art. 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b) sau, dupa caz, recalculata proportional cu perioada ramasa de la infiintare si pana la sfarsitul anului 2014 care a depasit plafonul de 100.000 euro.

In anul 2015, vor utiliza ca perioada fiscala "luna calendaristica" si vor depune la organele fiscale competente, in functie de categoria de contribuabil, unul din formularele:

010 "Declaratie de inregistrate fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica"

020 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane"

040 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru institutii publice"

070 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice care desfasoara activitatea in mod independent sau exercita profesii libere".


Termen: pana la data de 30.01.2015

 

3. In anul 2014 au realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania conform art. 132 si art. 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), sau, dupa caz, recalculata proportional cu perioada ramasa de la infiintare si pana la sfarsitul anului 2014 care nu a depasit plafonul de 100.000 euro si nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul 2014.


Continuarea aici.

Sursa: Finante Arges

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X