email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a inceput si unde se termina povestea caselor de marcat si a controalelor ANAF

Casele de marcatOUG 10/2015ANAFsuspendarea activitatii300 leiOUG 28/1999

Nimeni nu poate contesta faptul ca in ultimele saptamani controalele din partea ANAF au intrecut cu mult media inspectiilor derulate in alte intervale de timp.

In prima instanta, a fost modificata in acest an, la 28 ianuarie, mai exact, OUG 28/1999. Guvernul a emis astfel Ordonanta de urgenta (OUG) 10/2015 prin care stabileste cum va functiona loteria fiscala si prin care modifica si OUG 28/1999 privind ultilizarea caselor de marcat, asa cum aminteste Zf.ro intr-o analiza a schimbarilor de la acest inceput de an in ce priveste casele de marcat.

La 27 februarie se publica in Monitorul Oficial Ordinul 218 al Ministerului Finantelor de punere in practica a modificarilor aduse de OUG 10/2015 ordonantei 28/1999 referitoare la procedurile de sigilare a agentilor economici a caror activitate a fost suspendata, aminteste aceeasi sursa. Potrivit noilor reglementari, scrie Zf.ro, o unitate este inchisa daca nu emite bon fiscal pentru toate bunurile sau serviciile prestate, nu sunt emise bonuri cu valoare reala sau nu exista documente justificative pentru toate sumele intrate sau scoase din casele de marcat.

In continuare, la 1 martie, intra in vigoare OUG 10/2015 care pregateste astfel premisele valului de controale care demareaza la 15 martie cand Directia Antifrauda a ANAF porneste sirul controalelor la agentii economici si unitatile in randuri carora vor fi puse sigilii pentru suspendarea activitatii pe o perioada cuprinsa intre una si trei luni.

Considerand ca activitatea a fost suspendata pentru sume derizorii, reactiile din partea mediului de afaceri nu intarzie sa apara astfel ca, la 31 martie, in urma obiectiilor comerciantilor privind sanctiunile disproportionate in raport cu faptele, sunt anuntate noi modificari in legislatie, urmand ca ANAF sa suspende activitatea unei firme numai daca diferentele nefiscalizate nu depasesc 300 lei.

La aceeasi data, presedintele Klaus Iohannis declara ca activitatea Fiscului seamana cu cea a unui pendul, adaugand: "La modul concret, cred ca este foarte bine sa intrebati chiar la ANAF cum vad ei chestiunea si daca dumnealor cred ca o tara fara firme poate sa functioneze".

In replica, seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a precizat ca o tara nu poate functiona nici cu evaziune fiscala, amintind ca ANAF a colectat un miliard de euro din combaterea marii evaziuni.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Casele de marcatOUG 10/2015ANAFsuspendarea activitatii300 leiOUG 28/1999


Data aparitiei: 02 Aprilie 2015

Votati articolul "Cum a inceput si unde se termina povestea caselor de marcat si a controalelor ANAF":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X