email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul forfetar se intoarce cu forte noi: se va aplica pentru toate firmele

cifra de afaceriimpozitul specificmicrointreprinderipragul cifrei de afacerihotelurirestaurante

Domeniul HORECA va avea de achitat un anumit tip de impozit (impozitul specific), insa pe ultima suta de metri Comisia economica vine cu schimbari semnificative.

Va reamintim ca, initial, urma sa se aplice din acest an un impozit specific pentru hoteluri, baruri si restaurante. Cu toate acestea, noul tip de impozit, modificat de Comisia economica din cadrul Camerei Deputatilor, se va aplica tuturor societatilor deoarece nu se mai tine cont de un plafon anume al cifrei de afaceri si nici de ponderea veniturilor.

"Cuantumul taxei ii va avantaja, in special, pe operatorii mari, atata timp cat un hotel de cinci stele va achita 891 lei anual pentru fiecare loc in camera, suma echivalenta tarifului pentru doua nopti de cazare. Impozitul specific, calculat potrivit numarului de locuri de cazare sau spatiului alocat activitatii, a fost aprobat de Comisia economica din camera Deputatilor cu cateva amendamente importante", scrie portalul Profit.ro intr-o analiza recenta.

Raportul publicat de Comisie la inceputul saptamanii in curs arata ca s-a renuntat la categoria care inainte era exceptata de la plata acestui impozit specific. Este vorba de microintreprinderile care, dupa noile modificari, NU vor mai fi scutite de la plata impozitului amintit.

Alte modificari vizeaza pragul cifrei de afaceri de care se tinea cont pana acum. Se renunta, asadar, la pragul cifrei de afaceri stabilit la 5 milioane de euro anual. Conform sursei amintite, se renunta si la "conditia ca 70% din veniturile operatorului economic sa fie obtinute din activitatile aferente codurilor CAEN enumerate, respectiv hoteluri (5510), facilitati de cazare (5520), parcuri, rulote, camping (5530), alte servicii de cazare (5590), restaurante (5610), catering (5621), baruri (5629, 5630)".

Astfel, toate aceste societati care au codurile CAEN de mai sus vor plati impozitul specific chiar daca sunt microintreprinderi si chiar daca au cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro.

De pana la cateva sute de lei va fi acest impozit specific pentru marile hoteluri si restaurante, insa pentru anumite afaceri din centrul oraselor se va ajunge la o taxa anuala semnificativa. "Pentru pensiuni va fi de circa 150 lei, iar pentru restaurantele mari, din centrele oraselor, taxa anuala, calculata, in principal, in functie de spatiu, va fi de 38.000 lei pe an, pentru baruri de circa 6.000 lei, iar pentru shaormerii de 11.000 lei", scrie Profit.

Desi chiar autoritatile recunosc ca exista probleme de aplicare in sensul ca sunt discriminate alte afaceri din diferite sectoare, exista si propunerea ca acest impozit sa se aplice pentru afaceri mai mici, cu cifre de afaceri care nu depasesc 500.000 euro anual.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cifra de afaceriimpozitul specificmicrointreprinderipragul cifrei de afacerihotelurirestaurante


Data aparitiei: 26 Aprilie 2016

Votati articolul "Impozitul forfetar se intoarce cu forte noi: se va aplica pentru toate firmele":
Rating:

Nota: 3.47 din 5 din 37 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X