Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Completarea declaratiei 394. Cum se declara corect bonurile fiscale facturate?

Data actualizarii: 25 Ianuarie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Completarea declaratiei 394. Cum se declara corect bonurile fiscale facturate?
declaratia 394tvacod fiscal

Aveti dileme in ceea ce priveste completarea declaratiei 394? Analizam mai jos o situatie in care este vorba despre inregistrarea corecta a bonurilor fiscale facturate. Subiectul il reprezinta o societate care vinde catre persoane fizice produse prin magazinul din curtea fabricii emitand facturi la fiecare livrare. Facturile se incaseaza prin bonuri fiscale emise din casa de marcat, fiind vorba de operatiuni cu persoane fizice. Afla de la specialist cum se declara corect aceste bonuri in declaratia 394.

 

Completarea declaratiei 394: raspunsul specialistului

Potrivit prevederilor din Anexa nr. 2 -Instructiuni de depunere si completare a formularului (394) "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA" la OPANAF 3769/2015 , bonurile fiscale se inscriu in cartusul G,cu detaliere pe operatiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), precum si pentru operatiuni pentru care nu exista obligatia utilizarii AMEF)

Acest cartus contine:

1. numarul total al bonurilor fiscale si valoarea totala a incasarilor efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, emise in perioada de raportare, inclusiv a incasarilor prin intermediul bonurilor fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate, indiferent daca au/nu au inscris codul de TVA al beneficiarului.Nu vor fi incluse in acest cartus bonurile fiscale pentru care au fost emise facturi conform art. 319 din Codul fiscal;

2. valoarea totala a bazei impozabile aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale si valoarea totala a TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA;

3. valoarea totala a incasarilor din activitati exceptate de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale conform prevederilor legale in vigoare (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata,cu modificarile si completarile ulterioare). In situatia in care pentru aceste activitati au fost emise si facturi, acestea se vor declara in cartusul corespunzator operatiunii;

4. valoarea totala a bazei impozabile aferenta activitatilor economice exceptate de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale conform prevederilor legale in vigoare la data aplicarii si valoarea totala a TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA.

Asadar, in situatia in care ati emis si facturi si bonuri fiscale, in declaratie se vor inregistra doar facturile.

Astfel, in cartusul G nu se raporteaza numarul si valoarea bonurilor fiscale pentru care au fost emise facturi in regim normal conform prevederilor art. 319 din Codul fiscal,acestea se vor declara in cartusul corespunzator operatiunii.
 

 

Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Elena Garofil - Consultant fiscal.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X