Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Contracte de inchiriere. Cum se completeaza declaratia unica rectificativa?

Data actualizarii: 17 Ianuarie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contracte de inchiriere. Cum se completeaza declaratia unica rectificativa?
declaratia unicadeclaratie rectificativacontracte de inchiriere

Vom analiza in randurile de mai jos cum se completeaza declaratia unica rectificativa in cazul unor contracte de inchiriere. Pentru o intelegere mai usoara, alegem un studiu de caz al unei persoane fizice care detine mai multe contracte de inchiriere si care a depus in anul 2018 declaratia unica. Pentrul unul din contracte, s-a declarat perioana de inchiriere 01.01.2017- 15.04.2020. Contractul de inchiriere s-a reziliat la data de 31.12.2018. Dar potrivit OUG 18/2018, orice modificare survenita in clauzele contractului de inchiriere trebuie declarate prin depunerea unei declaratii unice in termen de 30 zile. Cum trebuie procedat in acest caz?


Declaratia unica rectificativa pentru contracte de inchiriere: raspunsul specialistului

Declaratia unica poate fi corectata de contribuabili din proprie initiativa, ori de cate ori informatiile actuale nu corespund celor din declaratia depusa anterior, prin depunerea unei declaratii rectificative in conditiile Codului de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.


Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi formular, bifandu-se cu X casutele aflate pe prima pagina a formularului (capitolul I Date privind veniturile realizate in anul 2017" si/sau capitolul II Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2018", dupa caz). Contribuabilul poate rectifica venitul estimat pana la termenul de plata a impozitului datorat, respectiv pana la data de 15 martie a anului urmator celui de impunere.

Declaratia rectificativa se completeaza inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute in capitolul supus rectificarii,inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.


Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru:

- corectarea impozitului pe venit, precum si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice;


- modificarea datelor de identificare a persoanei fizice;

- modificarea unor date referitoare la categoria/sursa veniturilor sau a nivelului acestora, potrivit legii;


- modificarea unor date referitoare la contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate estimate pe anul 2018;


- corectarea altor informatii prevazute de formular.


Contribuabilul poate rectifica venitul estimat pana la termenul de plata a impozitului datorat, respectiv pana la data de 15 martie a anului urmator celui de impunere.

Asadar, depuneti o declaratie unica rectificativa, pana la termenul de 15 martie 2019, cu modificarile aparute (perioada contractuala).


Declaratia rectificativa se completeaza inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute in capitolul supus rectificarii,inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.

 


Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X