email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clasificarea firmelor dupa gradul de risc. ANAF a inceput numaratoarea inversa

Clasificarea firmelor dupa gradul de risc. ANAF a inceput numaratoarea inversa
risc fiscalcontroaleanafLegea nr. 30/2019

 Legea nr. 30/2019 a stabilit ca administrarea creantelor fiscale se va face in functie de gradul de risc al contribuabililor. Clasele de risc la care sunt incadrate firmele sunt: mic, mediu si ridicat.

Legea a fost publicata in M.Of. nr. 44 din 17 ianuarie 2019 si a adus modificari importante Codului fiscal si Codului de procedura fiscala, clasificarea firmelor in functie de riscul fiscal urma sa fie aplicabila din a doua parte a lunii aprilie 2019.

Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a intarziat pana acum cu elaborarea unei proceduri clare, asa ca clasificarea contribuabililor dupa gradul de risc a ramas doar pe hartie. Insa, noua conducere a institutiei a anuntat de curand noile masuri care urmeaza sa fie implementate in urmatoarea perioada.

Dupa cum am anuntat intr-un articol anterior, Mihaela Triculescu a fost demisa din functie si inlocuita de Mirela Calugareanu, o fosta sefa ANAF. Aceasta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a pregatit deja o lista lunga de modificari pe care doreste sa le faca in cadrul institutiei.

O prioritate pe lista este infiintarea Directiei Generale de Analiza de Risc la nivelul ANAF. In functie de riscul fiscal al unei firme, organele fiscale vor actiona pe etape. Acestea vor primi mai intai o notificare cu privire la eventuale taxe si impozite, dupa care va urma medierea. In functie de reactia contribuabilului, daca acesta se va conforma din punct de vedere fiscal ori nu, va urma cea mai dura etapa. Aceasta consta in controale inopinate, inspectii fiscale  si inspectii fiscale generale.

Citeste si despre alte masuri pe care doreste sa puna in aplicare noua sefa ANAF.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
risc fiscalcontroaleanafLegea nr. 30/2019


Data aparitiei: 05 Iunie 2019

Votati articolul "Clasificarea firmelor dupa gradul de risc. ANAF a inceput numaratoarea inversa":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X