email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii care fac tranzactii cu criptomonede, in vizorul ANAF

Romanii care fac tranzactii cu criptomonede, in vizorul ANAF
declaratia unicamonede virtualevenituri din alte surse

Tranzactiile cu criptomonede realizate de persoane fizice si juridice din Romania sunt in vizorul inspectorilor Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF).

Acestia vor sa verifice daca se respecta obligatiile declarative si de plata a impozitelor aferente veniturilor realizate, sustin reprezentantii ANAF.

“In acest sens, au fost initiate si cooperari cu administratiile partenere din cadrul UE pentru obtinerea de date despre persoanele din Romania care au obtinut venituri de pe platformele de tranzactionare din statele membre”, a declarat institutia, potrivit HotNews

Daca obtineti venituri din criptomonede, trebuie sa stiti ca acestea se impoziteaza cu 10%, potrivit legii, si trebuie declarate in Declaratia unica. Va reamintim ca in Monitorul Oficial nr. 44 din 17 ianuarie 2019 a fost publicata Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative.

Una dintre schimbarile importante aduse de acest act normativ vizeaza aceste venituri obtinute de persoanele fizice din transferul de moneda virtuala, respectiv aceste venituri se includ in categoria veniturilor din alte surse prevazute la art. 114 alin. (2) din Codul fiscal. Castigul din transferul de moneda virtuala se determina ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si pretul de achizitie, inclusiv costurile directe aferente tranzactiei. Mai multe detalii AICI.
 

ATENTIE!

Castigul sub nivelul a 200 lei/tranzactie nu se impoziteaza cu conditia ca totalul castigurilor intr-un an fiscal sa nu depaseasca nivelul de 600 lei.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicamonede virtualevenituri din alte surse


Data aparitiei: 09 Mai 2019

Votati articolul "Romanii care fac tranzactii cu criptomonede, in vizorul ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X