Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Cum sa iti cresti sansele de a obtine jobul dorit – 6 metode care functioneaza

Data aparitiei: 11 Februarie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum sa iti cresti sansele de a obtine jobul dorit – 6 metode care functioneaza
cveuropassjobangajare

Obtinerea unui job in ziua de azi este un lucru destul de dificil, mai ales cand cerintele angajatorilor cresc, iar piata muncii devine tot mai competitiva. De aceea, nu mai e suficient doar sa aplici la un job si sa astepti telefonul dorit, ci trebuie sa pui in practica unele metode care sa te ajute sa iesi in evidenta din multimea de candidati.

Mai jos gasesti cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti regandesti strategia atunci cand aplici la un job, astfel incat sa iti cresti sansele de a fi chemat la interviu si chiar sa obtii jobul dorit.

 

Fii creativ cu CV-ul

Primul si cel mai important pas este redactarea CV-ului. Gandeste-te ca angajatorul primeste sute de CV-uri si nu are timp sa le parcurga cu atentie pe toate. Astfel, CV-ul tau trebuie sa iasa in evidenta inca din primele secunde. Tine cont de regulile de redactare ale unui europass cv si incearca apoi sa scoti in evidenta principalele tale calitati, precum si o scurta descriere cu ceea ce te caracterizeaza.

 

Nu ignora scrisoarea de recomandare

Daca in CV se regasesc lucrurile pe care le-ai facut la job-urile anterioare si modul in care ai acumulat experienta, scrisoarea de recomandare trebuie sa te ajute sa scoti mai bine in evidenta personalitatea ta. Modul in care redactezi scrisoarea de recomandare poate face diferenta intre esec si succes, asa ca asigura-te ca este scrisa corect gramatical, dar si ca ai comunicat cat mai clar motivele care te recomanda pentru acel job.

 

Fa un research despre companie

Ca sa iti dai seama mai usor ce tip de persoana cauta compania respectiva si daca te-ai potrivi cu tipul de cultura organizationala, fa un research inainte de a merge la interviu. Poti folosi site-ul companiei, dar si paginile de social media pentru a vedea modul in care comunica, dar si pentru a afla mai multe despre viitor angajator. In plus, in acest fel vei reusi sa adresezi apoi mai multe intrebari angajatorului in timpul interviului, iar acesta va aprecia faptul ca ti-ai dat interesul.

 

Pregateste intrebarile potrivite pentru angajator

Asa cum am mentionat anterior, research-ul te va ajuta sa afli mai multe despre companie si sa reusesti sa formulezi cateva intrebari despre angajator. De cele mai multe ori, acestia iti vor cere la final sa le adresezi cateva intrebari si este important sa ai la indemana cuvintele potrivite. Totusi, evita sa pui intrebari al caror raspuns il poti afla cu usurinta de pe site sau retelele de social media. In schimb, poti intreba despre cum arata o zi de munca pentru cineva care lucreaza pentru pozitia pentru care ai aplicat sau care sunt avantajele de a lucra in acea companie.

 

Imbraca-te corespunzator

Odata ca ai fost chemat la interviu, tine cont ca o tinuta impecabila nu doar ca te va ajuta sa faci o prima impresie buna, ci iti va oferi si mai multa incredere in tine. Asa ca nu ezita sa iti pregatesti tinuta cu cateva zile inainte. Tinuta trebuie sa fie intotdeauna potrivita pentru jobul respectiv, insa barbatii nu vor da niciodata gres cu un sacou si o camasa, iar femeile cu o rochie business-casual sau chiar o pereche de pantaloni si camasa. De asemenea, tine cont ca trebuie sa ajungi la timp.

 

Zambeste si fii activ in conversatie

Contactul vizual este important in orice conversatie. Faptul ca eviti sa faci contact vizual in timpul unui interviu poate insemna ca nu esti atent si, de asemenea, poate fi un semn ca nu ai suficienta incredere in tine. Mai mult decat atat, incearca sa fii cat mai abordabil si activ pe toata durata interviului. Repeta acasa o strangere de mana, zambeste, pastreaza contactul vizual si pregateste un raspuns pentru orice situatie imprevizibila.

 

In concluzie, pentru a-ti creste sansele de obtine jobul dorit, trebuie sa te pregatesti cat mai bine pentru fiecare etapa, din momentul in care redactezi CV-ul si pana cand ajungi la interviu. Ai incredere in calitatile tale, fa research despre angajator si arata-i motivele pentru care esti potrivit pentru acel job.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X