email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul formular pentru solicitarea indemnizatiei de somaj tehnic. Modificari la drepturile de autor

Noul formular pentru solicitarea indemnizatiei de somaj tehnic. Modificari la drepturile de autor
somaj tehnicdrepturi de autorindemnizatie
Ministerul Muncii a rezolvat neclaritatile privind solicitarea indemnizatiei de somaj tehnic in cazul angajatilor cu contract pe drepturi de autor. 
 
Cererea pentru solicitarea indemnizatiei pentru intreruperea totala sau partiala a activitatii a celor care au contracte de drepturi de autor sau drepturi conexe a fost modificata prin Ordinul MMPS nr. 1.120/2021. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1126 din 25 noiembrie 2021. 
 
In urma intalnirii dintre Raluca Turcan, ministrul Muncii, si reprezentantii Asociatiei pentru Teatru, Film, Muzica si Dans – MUZE, s-a stabilit ca este necesara modificarea procedurii de acordare a indemnizatiei de somaj in baza OUG nr. 111/2021 in ceea ce priveste contractele pe drepturi de autor.
 
"O organizatie neguvernamentala care reprezinta artistii ne-a atras atentia ca in cazul contractelor pe drepturi de autor exista situatii foarte diferite, specifice activitatii artistilor, si pentru ca nu sunt toate prevazute in formularul de cerere, exista riscul ca anumite persoane sa nu primeasca indemnizatia de somaj.", a specificat recent Ministerul Muncii intr-un comunicat
 

Ordinul MMPS nr. 1.120/2021 - cerere pentru somaj tehnic: continutul actului normativ

Denumire completa: Ordinul MMPS nr. 1.120/2021  pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului muncii si protectiei sociale nr. 1.004/2021 privind aprobarea modelului cererii si al declaratiei pe propria raspundere prevazute la art. 7 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2021 pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala a angajatilor si a altor categorii profesionale in contextul interzicerii, suspendarii ori limitarii activitatilor economice, determinate de situatia epidemiologica generata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2
 
 
 
Avand in vedere prevederile art. 6 alin. (1) si (2), art. 7 alin. (2) si ale art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2021 pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala a angajatilor si a altor categorii profesionale in contextul interzicerii, suspendarii ori limitarii activitatilor economice, determinate de situatia epidemiologica generata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2,
in temeiul art. 15 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 81/2020 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, cu completarile ulterioare,
 
ministrul muncii si protectiei sociale emite urmatorul ordin:
 
Articolul I
 
Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului muncii si protectiei sociale nr. 1.004/2021 privind aprobarea modelului cererii si al declaratiei pe propria raspundere prevazute la art. 7 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2021 pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala a angajatilor si a altor categorii profesionale in contextul interzicerii, suspendarii ori limitarii activitatilor economice, determinate de situatia epidemiologica generata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1046 din 2 noiembrie 2021, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
 
Articolul II
 
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
ANEXA
 
(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 1.004/2021)
Catre Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala a Judetului ................../Municipiului Bucuresti
 
CERERE
 
Subsemnatul(a), .........................., cu domiciliul in localitatea ....................., str. .................... nr. ......., judetul .........................../municipiul ................, sectorul ........, identificat/a cu CI/BI seria ......... nr. .............., CNP ....................., telefon ............................, e-mail ..........................., va solicit acordarea indemnizatiei prevazute de art. 6 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2021 pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala a angajatilor si a altor categorii profesionale in contextul interzicerii, suspendarii ori limitarii activitatilor economice, determinate de situatia epidemiologica generata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru perioada cuprinsa intre .....- ....., .....-..., ....-... (in total ... zile), luna ........, anul .............., ca urmare a intreruperii temporare a activitatii total^1 sau partial^2, in contextul cresterii incidentei raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2 si al masurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevazute de hotararile Guvernului pentru prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, in contul al carui titular sunt .................., deschis la ........................... .
 
Anexez urmatoarele documente:
 
[ ] copie a actului de identitate;
[ ] copie dupa un contract de drepturi de autor si drepturi conexe valabil pentru anul 2021, indiferent de data la care a fost incheiat sau perioada pentru care a fost incheiat;
[ ] documentul^3 potrivit caruia se impune intreruperea temporara a activitatii, total sau partial;
[ ] declaratia pe propria raspundere.
Data .......................................
Numele si prenumele (in clar) .........................................
Semnatura ..................................
 
^1 Prin intreruperea totala a activitatii se intelege inchiderea activitatii pe parcursul intregii luni calendaristice pentru care se solicita indemnizatia.
^2 Prin intreruperea partiala a activitatii se intelege inchiderea activitatii pentru un anumit numar de zile din luna pentru care se solicita indemnizatia. In acest caz, cuantumul indemnizatiei se calculeaza pentru numarul de zile in care activitatea nu s-a putut desfasura.
^3 Acesta poate fi: hotararea Guvernului, hotararea comitetului judetean pentru situatii de urgenta/Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, decizia directiei de sanatate publica. Se va atasa numai decizia directiei de sanatate publica. Pentru toate celelalte se va trece numai numarul documentului cu valabilitate pe perioada pentru care se solicita indemnizatia.
 
Catre Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala a Judetului ................../Municipiului Bucuresti
 
DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE
 
Subsemnatul(a), ......................, cu domiciliul in localitatea ............................, str. ........................... nr. ......., judetul ............................/municipiul ........................., sectorul ........, identificat/a cu CI/BI seria ......... nr. .............., CNP ....................., telefon ................, e-mail ...........................,
cunoscand prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe propria raspundere ca, in anul 2021, am obtinut venituri exclusiv din drepturi de autor si drepturi conexe, iar in contextul cresterii incidentei raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2 si al masurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevazute de hotararile Guvernului pentru prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, activitatea desfasurata este intrerupta temporar, total sau partial, pe perioada in care solicit acordarea acestei indemnizatii.
 
Mentionez ca in luna pentru care solicit indemnizatia nu beneficiez de sprijinul prevazut de art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Data .......................................
Numele si prenumele (in clar) .........................................
Semnatura ..................................
----
 

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehnicdrepturi de autorindemnizatie

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 29 Noiembrie 2021


Votati articolul "Noul formular pentru solicitarea indemnizatiei de somaj tehnic. Modificari la drepturile de autor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 29 Noiembrie 2021 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!

Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 9 + 1 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

 • NOU in MONITOR: Normele de completare a Declaratiei statistice Intrastat

  • In Monitorul Oficial nr. 72 din 25 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul INS nr. 5/2022 care aproba Normele de completare a Declaratiei statistice Intrastat. Declaratia statistica Intrastat este o declaratie obligatorie, conform Legii nr. 422/2006, pentru schimburile de bunuri intre Romania si alte state membre ale Uniunii Europene. Introducerile reprezinta fluxuri de bunuri din alte state membre ale Uniunii Europene catre teritoriul Romaniei, ...» citeste mai departe aici

 • Declaratia 112 in 2022: ultimele modificari anuntate de Finante

  • Ministerul Finantelor intentioneaza sa modifice Declaratia 112 in 2022, cel mai utilizat formular fiscal. Din proiectul de ordin publicat pe site-ul institutiei reiese ca D112 va fi modificata pentru a reflecta ultimele modificari legislative cum ar fi zilele libere acordate in contextul raspandirii SARS-CoV-2. Citeste in continuare prin ce modificari va trece Declaratia 112 chiar de la inceput de an. Modificari in Declaratia 112: primele noutat...» citeste mai departe aici

 • Fiscul pune bazele Registrului achizitiilor de locuinte cu cota redusa de TVA de 5%

  • OUG 130/2021 prevede ca este necesara introducerea Registrului achizitiilor de locuinte cu cota redusa de TVA de 5%. Acesta va fi operationalizat de ANAF si va fi util pentru trecerea tuturor tranzactiilor cu locuinte care beneficiaza de cota redusa. Reamintim ca prin aceeasi ordonanta s-a stabilit ca ...» citeste mai departe aici

 • OUG 2/2022: cine beneficiaza de somaj tehnic si cum se acorda indemnizatia

  • Somajul tehnic si indemnizatia pentru profesionisti vor fi decontate de stat pana la 31 martie 2022, stabileste OUG 2/2022. Aceste masuri de ajutor de stat au expirat la finalul anului 2021, asa cum era prevazut in OUG 111/2021, iar Guvernul a intarziat prelungirea lor oficiala pana acum.   OUG 2/2022 cuprinde atat conditiile pentru acordarea somajului tehnic in 2022, cat si noutati privind schema de compensare a energiei electrice si a gazelor. Actul...» citeste mai departe aici

 • Ce costuri implica gestionarea arhivei prin mijloace proprii?

  • Pastrarea actelor in siguranta este impusa prin lege, insa fiecare companie are libertatea de a alege ce metoda sa foloseasca in acest sens. Organizatiile se grupează in doua categorii: cele care isi gestioneaza arhiva in interior, asumandu-și riscuri si costuri suplimentare si cele care apeleaza la serviciile companiilor acreditate sa furnizeze servicii de arhivare. In consecinta, pentru a indeplini cerintele legale, avet...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X