email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contractul de vanzare-cumparare auto poate fi trimis prin SPV la Fisc si fara semnatura electronica

Contractul de vanzare-cumparare auto poate fi trimis prin SPV la Fisc si fara semnatura electronica
contract autofiscspvsemnatura electronica

Persoanele care nu detin o semnatura electronica vor putea trimite online la Fisc contractul de vanzare-cumparare auto, se arata intr-un proiect de lege inregistrat recent la Senat.

In prezent, legislatia prevede ca actul de instrainare-dobandire se poate incheia si in forma electronica si semna cu semnatura electronica, potrivit Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Acest act poate fi comunicat electronic organului fiscal local de la domiciliul persoanei care instraineaza, organului fiscal local de la domiciliul persoanei care dobandeste si organului competent privind radierea/inregistrarea/inmatricularea mijlocului de transport, in scopul radierii/inregistrarii/inmatricularii, de catre persoana care instraineaza, de catre persoana care dobandeste sau de catre persoana imputernicita, dupa caz. 

Initiatorii proiectului legislativ doresc simplificarea acestui proces si propun ca "contribuabilul care foloseste spatiul privat virtual al organului fiscal, si in forma scanata, in fisier format pdf, cu mentiunea letrica «Conform cu originalul»".

In expunerea de motive, initiatorii mai precizeaza ca majoritatea persoanelor fizice nu detin certificate digitale pentru semnarea electronica a actelor intrucat costurile pentru achizitia unui asemenea dispozitiv sunt mari in special pentru cei care nu tranzactioneaza frecvent mijloace de transport. "Ori in conditiile in care pentru a depune electronic documentele necesare organului fiscal local pentru luarea/scoaterea in/din evidenta fiscala a mijloacelor de transport contribuabilii trebuie sa detina aceste certificate digitale, certificate ce genereaza costuri suplimentare, in special pentru persoanele fizice, coroborate cu prevederile Legii 207/2015 privind codul de procedura fiscala potrivit careia declaratiile si documentele necesare organului fiscal local pot fi depuse in format electronic prin mijloacele specifice de transmitere la distanta sau in format letric la ghiseu, e de la sine inteles ca optiunea contribuabililor va fi cea care permite depunerea documentelor la ghiseu, formandu-se din nou acele cozi pe care le stie toata lumea."

De asemenea, a mai fost propusa eliminarea alin. (16) al art. 471 intrucat hotararea judecatoreasca la care se face referire in cuprinsul acestuia se incadreaza in categoria „alte acte”, iar modul de depunere a acestora, la organele fiscale locale si la organul competent privind inmatricularea/inregistrarea/radierea mijloacelor de transport, este reglementat la alin. (12), (14) si (14'), dupa caz.

Citeste si: Categoriile de contribuabili/platitori care vor fi obligate sa se inscrie in Spatiul Privat Virtual (SPV)


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract autofiscspvsemnatura electronica


Data aparitiei: 04 Martie 2022

Votati articolul "Contractul de vanzare-cumparare auto poate fi trimis prin SPV la Fisc si fara semnatura electronica":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X