email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozit MICRO 2024: ce trebuie sa stii despre optimizarea fiscala

Impozit MICRO 2024: ce trebuie sa stii despre optimizarea fiscala
impozit microoptimizare fiscalaimpozit pe venit micro

In contextul regimului de impozitare al veniturilor, companiile care beneficiaza de acest regim sunt obligate sa analizeze cu atentie situatia financiara a intreprinderilor legate. Acest demers a devenit important incepand cu 1 ianuarie 2024, ca urmare a prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 115/2023.

Conform noilor reguli, daca, in decursul anului fiscal, oricare dintre asociatii/actionarii unei microintreprinderi detine, fie direct, fie indirect, peste 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau drepturilor de vot, atat in propria intreprindere, cat si in altele, acestia trebuie sa identifice microintreprinderea sau microintreprinderile care ies de sub incidenta regimului specific si care vor aplica regimul de impozitare a veniturilor cu 1% sau 3%. Acest proces trebuie initiat incepand cu trimestrul in care se constata aceasta situatie, asigurand astfel indeplinirea conditiei referitoare la detinerea unei singure microintreprinderi.

Aceasta abordare atenta si proactiva a situatiei financiare a intreprinderilor legate devine esentiala nu doar pentru respectarea obligatiilor fiscale, ci si pentru optimizarea beneficiilor oferite de regimul de impozitare al veniturilor microintreprinderilor. Prin evaluarea constanta a detinerilor si a impactului acestora asupra regimului fiscal, companiile pot adapta strategic politica lor fiscala pentru a se conforma schimbarilor legislative si pentru a maximiza eficienta financiara. ...detalii aici >>

Impozit MICRO 2024. Totul despre optimizarea fiscala

In acest context, v-am pregatit un ghid de exceptie, Impozit MICRO 2024. Optimizare fiscala. Acesta explica impecabil, intr-un stil clar si excelent argumentat, ce obligatii aveti, ce aspecte trebuie sa urmariti cu precadere si – foarte important! - va ofera o selectie a celor mai frecvente si controversate spete intalnite in practica. Comandati-l chiar acum! 

De ce este necesar sa aveti acest ghid?

Experienta arata ca orice modificare legislativa este urmata intotdeauna de o perioada de incertitudini, cand va confruntati cu numeroase situatii interpretabile.  Ghidul pe care vi-l oferim limpezeste impecabil toate neclaritatile! 
 
Si face acest lucru atat prin comentarii profesioniste ale prevederilor legale, cat si prin prezentarea, analizarea si solutionarea unor spete practice provenite din mediul fiscal-contabil. Parcurgeti aceste spete si veti realiza imediat ca toate semnele dvs. de intrebare dispar, unul cate unul.

Lucrarea va ofera solutii pentru cele mai controversate spete! 

Este vorba despre situatii frecvent intalnite in practica, unde apar, fara exceptie, dificultati. Ghidul nostru le trateaza cu profesionalism si va pune la dispozitie modul de aplicare a solutiilor contabile si fiscale in cazul microintreprinderii. 

Iata cateva exemple:

Intrebarea 1
“O firma noua, inregistrata in aprilie 2024, daca nu reuseste sa angajeze un salariat in 30 zile, dar angajeaza un salariat in lunile urmatoare, din ce perioada poate trece la platitor de impozit pe venit microintreprindere?”
 
Intrebarea 2
“Societatea A (microintreprindere in 2023) - are doi asociati cu parti sociale X - 50% si Y - 50%. Asociatul Y mai are o societate B (tot microintreprindere in 2023) unde este asociat unic (100% parti sociale). In conditiile intreprinderilor legate in anul 2024, societatea A ramane micro si societatea B trece la impozit profit sau A - profit si B - micro? Societatile au acelasi cod CAEN si sunt neplatitoare de tva.”
 
Intrebarea 3

“O microintreprindere are doua CAEN-uri: 6311 si 6201. In trimestrul 1 2024 societatea realizeaza venituri din ambele CAEN-uri. In trimestul II societatea realizeaza venit doar din CAEN 6311. Ce cote de impozit pe venit va plati societatea in trimestrul I si trimestrul II? Luand in calcul cifra de afacere a societatii pana la 30.06.2024 nu va depasi 60.000 euro.”

Intrebarea 4
"O microintreprindere are un asociat unic. Daca are ca salariat acel asociat si nu are alt angajat, poate ramane ca microintreprindere cu plata pe impozit pe venit?"

Intrebarea 5
"Un asociat detine o societate platitoare de impozit pe profit, care a depasit in anul 2023 CA de 500.000 euro. In anul 2024 infiinteaza o societate comerciala. Poate fi aceasta microintreprindere?"
 
Toate spetele solutionate fac referire la situatii noi, cu care firmele se confrunta de la 1 ianuarie 2024, in conditiile noutatilor fiscale. Lucrarea este de maxima actualitate si prezinta marele avantaj ca va ofera raspunsuri profesioniste atat pentru probleme cu care va confruntati acum, cat si pentru probleme care pot aparea la un moment dat. Si, cand vor aparea, veti fi pregatit.

...Click aici pentru Formularul de Comanda >>


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit microoptimizare fiscalaimpozit pe venit micro


Data aparitiei: 22 Mai 2024

Votati articolul "Impozit MICRO 2024: ce trebuie sa stii despre optimizarea fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

  • PFA vs. Microintreprindere in 2024: analiza comparativa a contributiilor datorate

    • Pentru cei care activeaza in domeniul IT, alegerea formei juridice potrivite pentru desfasurarea activitatii poate avea un impact semnificativ asupra eficientei fiscale si a costurilor operationale. In continuare, pornind de la un exemplu practic, vom realiza un calcul al impozitelor si contributiilor sociale pentru ambele forme juridice, pentru a facilita luarea unei decizii informate. PFA vs. Microintreprindere in 2024: calcule comparative...» citeste mai departe aici

  • Ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a fi considerata prosumator?

    • Avand in vedere prevederile complexe ale Legii 123/2012 privind energiei electrice si a gazelor naturale, cu modificarile si completarile ulterioare, punctam detaliat conditiile pe care un prosumator trebuie sa le indeplineasca conform definitiei din Legea 123/2012 privind energia electrica si gazele naturale:  • Desfasurarea activitatilor in spatiul propriu delimitat:  Prosumatorul trebuie sa desfasoare activitatile ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X