Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

IMM-urile cu activitate transfrontaliera pot depune o declaratie fiscala unica

Data actualizarii: 29 Martie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
IMMdeclaratie unicaactivitate transfrontalierasistem de impozitare

O firma cu statut de Intreprindere Mica si Mijlocie,  care isi desfasoara activitatea in doua sau mai multe state comunitare, va putea sa completeze o declaratie fiscala unica sau "consolidata" pentru toate veniturile obtinute in UE, spre deosebire de situatia actuala in care trebuie sa depuna cate una in fiecare stat membru in care activeaza.

Comisia Europeana intentioneaza sa introduca, incepand cu 2013, un sistem unic de impozitare pentru intreprinderile care desfasoara activitati in mai multe state membre UE, a scris ziare.com.

Statele care au cerut imperativ aceasta masura au fost cele doua mari puteri Germania si Franta. Potrivit reprezentantilor acestor tari, sistemul unic de impozitare are drept scop reducerea impactului negativ provocat de sistemele diferite de impozitare din cele 27 de state membre asupra intreprinderilor mici si mijlocii care activeaza sau care doresc sa-si extinda activitatea pe piata unica.

Potrivit sursei fiscale, declaratia fiscala unica nu atrage dupa sine si modificarea nivelurilor de impozitare aplicabile in UE, statele membre mentinandu-si propriile cote de impozitare a venitului obtinut de intreprinderi. Pentru calcularea taxelor, intreprinderile ar putea alege intre a utiliza diferitele sisteme nationale de impozitare sau setul unic de reguli.

Spre exemplu, o intreprindere care opereaza in patru tari din UE, dintre care in doar trei realizeaza profit, ar putea completa o singura declaratie fiscala, in loc de patru si ar putea calcula un impozit unic. Din totalul profiturilor se scad pierderile si se utilizeaza noile norme fiscale comune pentru a calcula eventualele deduceri si exonerari.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X