email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Registrul persoanelor impozabile organizat prin prevederi noi. Vezi si alte schimbari

TVAmodificari Codul fiscalprestare serviciiscutire de TVA





Una dintre noile modificari efectuate in Codul fiscal introduce prevederea referitoare la stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor comerciale cu sediul activitatii economice in Romania infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului - art. 153 alin. (7 indice 1).

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va organiza Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata. Registrele vor fi publice si se vor afisa pe websiteul ANAF - art. 153 alin. (9 indice 2).

Se introduce posibilitatea ca persoanele impozabile pentru care a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA in situatia nedepasirii plafonului de scutire si care nu au efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inainte de scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau au efectuat ajustari incorecte, sa depuna o declaratie privind sumele rezultate ca urmare a ajustarilor TVA efectuate conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 sau privind corectia ajustarilor efectuate.

Astfel, persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat in toate celelalte situatii mentionate la art. 153 alin. (9) din ordonanta, trebuie sa depuna o declaratie privind taxa colectata care trebuie platita, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru operatiunile impozabile efectuate in perioada in care persoana impozabila nu are cod valabil de TVA - art. 156 indice 3 alin. (9) si (10).

La solicitarea inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari de catre societatile comerciale se va solicita cazierul judiciar numai pentru asociatii ce detin mai mult de 5% din capitalul social - art. 158 indice 2 alin. (15).

Se extind masurile de simplificare la livrarea mai multor categorii de deseuri, astfel:

- livrarea de deseuri feroase si neferoase, de rebuturi feroase si neferoase, inclusiv livrarea de produse semifinite rezultate din prelucrarea, fabricarea sau topirea acestora;

- livrarea de reziduuri si alte materiale reciclabile alcatuite din metale feroase si neferoase, aliajele acestora, zgura, cenusa si reziduuri industriale ce contin metale sau aliajele lor;

- livrarea de deseuri de materiale reciclabile si materiale reciclabile uzate constand in hartie, carton, material textil, cabluri, cauciuc, plastic, cioburi de sticla si sticla;

- livrarea materialelor prevazute mai sus dupa prelucrarea/transformarea acestora prin operatiuni de curatare, polizare, selectie, taiere, fragmentare, presare sau turnare in lingouri, inclusiv a lingourilor de metale neferoase pentru obtinerea carora s-au adaugat alte elemente de aliere - art. 160 alin. (2) lit. a).

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 125/27.12.2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal a fost publicata in  Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 938/30.12.2011.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAmodificari Codul fiscalprestare serviciiscutire de TVA


Data aparitiei: 05 Ianuarie 2012

Votati articolul "Registrul persoanelor impozabile organizat prin prevederi noi. Vezi si alte schimbari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X