email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patronatele din costructii cer sprijinul Guvernului: indemnizatie de 75% din salariul de baza

Patronatele din costructii cer sprijinul Guvernului: indemnizatie de 75% din salariul de baza
constructiisalariu de bazaindemnizatie

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) cere urgent sprijinul Guvernului pentru angajatorii si angajatii din acest domeniu, asfel incat sa diminueze efectele negative ale crizei economice. 

Extinderea masurilor de protectie sociala a angajatilor si pe perioada starii de urgenta ar insemna modificarea legii astfel incat sa permita acordarea unei indemnizatii salariatilor cu contract individual de munca, in cuantum lunar de 75% din media pe ultimele 3 luni a salariului de baza brut, pe perioada pandemiei.
 

Iata propunerile de modificare a Legii nr. 215/1997

Art. 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 3. - (1) Casa Sociala a Constructorilor are ca obiect de activitate urmatoarele activitati:

a) asigurarea protectiei salariatilor din activitatea de constructii si de producere a materialelor de constructii in perioada intreruperii activitatii din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile;


b) asigurarea protectiei salariatilor din activitatea de constructii si de producere a materialelor de constructii in perioada intreruperii activitatii datorita starii de urgenta decretate la nivel national;

c) formarea profesionala continua a salariatilor din activitatea de constructii si de producere a materialelor de constructii.
 

(2) In sensul prezentei legi, prin activitatile de producere a materialelor de constructii se intelege activitatile din poligoanele de prefabricate in aer liber, din cariere si balastiere, precum si din alte activitati stabilite prin statutul Casei Sociale a Constructorilor, unde nu se poate lucra datorita conditiilor meteorologice nefavorabile sau din cauza starii de urgenta decretate la nivel national.
 

Art. 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 4. - (1) Casa Sociala a Constructorilor functioneaza pe baza statutului aprobat de adunarea generala a reprezentantilor si are, in principal, urmatoarele atributii:

a) constituie, gestioneaza si administreaza fondul pentru protectia salariatilor din activitatea de constructii si de producere a materialelor de constructii;

b) stabileste conditiile de acordare a drepturilor salariatilor prevazute de prezenta lege si garanteaza aceste drepturi;

c) constituie, gestioneaza si administreaza fondul pentru formarea profesionala a salariatilor din activitatea de constructii si de producere a materialelor de constructii si stabileste conditiile in care are loc formarea profesionala a salariatilor membrilor Casei Sociale a Constructorilor.
 

Art. 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins
 

Art. 12

(1) Salariatii cu contract individual de munca din activitatea de constructii si de producere a materialelor de constructii beneficiaza pe perioada intreruperii activitatii de o indemnizatie reprezentdnd o suma impozabila, al carei cuantum lunar este egal cu 75% din media pe ultimele 3 luni a salariului de baza brut.

(2)Indemnizatia se acorda proportional cu perioada de intrerupere a activitatii.

(3)Perioada de acordare a indemnizatiei nu poate fi mai mare de 120 de zile calendaristice in intervalul 1 noiembrie al anului de intrerupere a activitatii - 31 martie al anului urmator.

(4) Perioada de acordare a indeminzatiei de protectie sociala se extinde de drept cu durata aplicarii masurilor dispuse prin decretul privind declararea, conform legii, a starii de urgenta.
 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
constructiisalariu de bazaindemnizatie


Data aparitiei: 20 Martie 2020

Votati articolul "Patronatele din costructii cer sprijinul Guvernului: indemnizatie de 75% din salariul de baza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X