email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile sub 2.000 lei nu vor mai fi scutite de impozit. Cresterile de 25% vor fi de doar 3-5%

salarii1 ianuarie 2018cod fiscalcontributiiimpozitareimpozit pe venit

Anton Hadar, presedintele Federatiei Nationale Sindicale, Alma Mater, a declarat, la finalul unei intalniri cu premierul Mihai Tudose si cu reprezentanti ai cabinetului, ca banii din majorarile salariale de 25%, programate pentru ianuarie 2018, vor fi orientati catre acoperirea darilor, in urma introducerii noului sistem de impozitare. 

"A fost o discutie destul de deschisa, o parte din lucruri le-a spus doamna ministru al Muncii, Olguta Vasilescu. Se referea la ceea ce eu spuneam de atata vreme, prin televiziuni, ca banii care vor intra in ianuarie 2018, in buna parte, vor fi orientati catre acoperirea darilor noastre, de aceea s-a recunoscut ca aceasta va fi strategia. E drept, nu au iesit public, sa spuna acest lucru, dar cata vreme cu noi au discutat asa ceva, este clar ca se va folosi aceasta noua modalitate, pentru ca 25% crestere salariala reprezinta ceva, dar in buna parte acestia sunt folositi pentru noul sistem de impozitare", a declarat Hadar, citat de Agerpres. 

De asemenea, acesta a explicat ca dupa cresterea salariala de la 1 ianuarie 2018, angajatii vor suporta cea mai mare parte a contributiilor sociale si impozitelor.

"Am discutat si despre noul Cod fiscal, despre care stiti cu totii ca il asteptam de atata vreme, sa vedem care ne vor fi opririle de la 1 ianuarie 2018. Din gura domnului ministru Misa (ministrul Finantelor Ionut Misa n.r) am aflat astazi ca nici cei care vor avea salariul minim pe economie nu vor fi scutiti de impozit, asa ca pana la urma varianta aceea pesimista se pare ca este mai aproape de noi, din pacate, anume faptul ca la prima crestere salariala din ianuarie 2018, cele 25% care se vor da tuturor bugetarilor vor fi acoperitoare pentru noua strategie de schimbare a modului de impozitare. Ma refer aici la faptul ca angajatii vor suporta cea mai mare parte a contributiilor sociale si a impozitelor si ca aici, in urma aplicarii acestei noi reglementari, care inca n-a fost facuta publica, din pacate, vom avea cresteri salariale mici, de 3-5% in ianuarie. Dar cresterea de la 1 martie 2018 va fi mult mai generoasa pentru noi, chiar daca e mai mica, va genera in final o crestere a salariilor neta de 25-30% la unii dintre colegii nostri, in functie de salarii. Au recunoscut ca vor aplica acea impozitare in care angajatul va fi cel care va suporta, in buna parte, darile catre stat, dar va fi si finantat pe masura, la 1 ianuarie 2018", a mai spus liderul sindical.

De asemenea, Hadar a subliniat ca si angajatii cu salarii sub 2.000 lei vor fi impozitati, dar "salariile nu au cum sa scada".

"A fost o discutie partial profunda. Adica eu nu sunt in masura sa va zic ce are de gand sa faca Guvernul Romaniei, dar domnul Misa spune ca s-a renuntat la impozitarea celor sub 2.000 de lei, adica vor avea si ei o impozitare, mica, dar vor avea. Asa am desprins eu din ceea ce a vorbit domnia sa. De asemenea, angajatul va plati toate darile, acele 35 de procente, cam pe acolo se vor situa aceste plati, si impozitul va fi dupa aceea in jur de 10%. Dar nu a fost o discutie de la cap la coada pe acest subiect. Salariile nu au cum sa scada. Dupa a doua rectificare, dupa a doua crestere cu 20%, asa cum am spus, majorarea cresterea va fi intre 24,5% si aproape 30%", a afirmat Hadar, mentionand ca saptamana aceasta va mai avea loc o intalnire pentru discutii despre scutirea de taxe a celor care lucreaza in cercetare.

In acelasi timp, informeaza Agerpres, Anton Hadar a subliniat ca premierul s-a angajat ca va depune toate eforturile astfel incat cei din Educatie sa ia anul acesta banii care li se cuvin pe procese, pe sentinte definitive si executorii, pentru ca altfel lucrurile vor degenera in atacuri pe cale legislativa din partea sindicatelor. Potrivit acestuia, angajatii din Educatie trebuie sa primeasca in total 814 milioane de lei, 730 milioane lei pentru invatamantul preuniversitar si 84 de milioane de lei pentru invatamantul superior.

Intrebat daca mai exista riscul declansarii unui conflict, potrivit aceleiasi surse, liderul sindical a raspuns: "In momentul de fata nu putem vorbi despre asa ceva, decat dupa ce ne consultam salariatii".


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii1 ianuarie 2018cod fiscalcontributiiimpozitareimpozit pe venit


Data aparitiei: 29 August 2017

Votati articolul "Salariile sub 2.000 lei nu vor mai fi scutite de impozit. Cresterile de 25% vor fi de doar 3-5%":
Rating:

Nota: 1.57 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X