email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vor fi aprobate limitele pentru plati in numerar si reducerea comisioanelor

Limitarea tranzactiilor in numerarplatile in numerarplati numerarcomisioanefirmeleplafoane


Limitele pentru plati in numerar si reducerea comisioanelor bancare devin realitate odata cu aprobarea proiectului de lege care le reglementeaza.

Potrivit premierului Victor Ponta, citat de Mediafax, acest proiect urmeaza sa fie aprobat saptamana viitoare:

"Am discutat din nou cu ministrul de Finante si, probabil saptamana viitoare, ca proiect de lege, vom veni cu acea initiativa prin care, pe de-o parte, se limiteaza tranzactiile in numerar la 10.000 lei, dar in paralel cu plafonarea comisioanelor bancare, in asa fel incat oamenii sa nu piarda nimic, iar bancile, care o sa aiba rulaj mai mare, sa nu isi creasca neaparat profitul pe seama oamenilor, ci sa fie un mod de combatere a evaziunii fiscale, dar si de sprijin pentru populatie care sa nu afecteze bancile".

La inceputul acestei saptamani, premierul a declarat ca tranzactiile in numerar vor fi limitate concomitent cu reducerea comisioanelor bancare, dar nu prin ordonanta, ci prin lege,  si ca bancile au de castigat prin cresterea numarului de tranzactii.

Procedura de finalizare va fi una mai lunga deoarece aceste doua masuri, aprobate prin proiect de lege, necesita adoptarea si de catre Parlament, nefiind ordonanta de urgenta, precum si promulgarea de catre presedinte.

In luna ianuarie, MFP a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta, aminteste Mediafax, prin carse se propune interzicerea platilor in numerar pentru cumpararile de terenuri, case si masini, indiferent de valoarea acestora, atat cumparatorul, cat si vanzatorul riscand o amenda de 20% din valoarea tranzactiei. In acelasi timp, sunt impuse limite in ce priveste platile pe care firmele le pot efectua zilnic in numerar, precum si platile in numerar pe care poate sa le faca populatia catre firme.

Propunerea din proiect prevede ca platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice sa fie fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, urmand sa fie introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plati intre persoanele fizice.

Totodata, aminteste sursa citata, sunt limitate si comisioanele interbancare pe care banca emitenta a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale carei terminale se realizeaza plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit si la 0,3% pentru cardurile de credit.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Limitarea tranzactiilor in numerarplatile in numerarplati numerarcomisioanefirmeleplafoane


Data aparitiei: 06 Februarie 2014

Votati articolul "Vor fi aprobate limitele pentru plati in numerar si reducerea comisioanelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X