Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Firmele mici cu datorii uriase ar putea fi lichidate

Data actualizarii: 19 Februarie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Firme micidatoriilichidarereducerea arieratelorcompaniile de stat

Saptamana aceasta guvernul aproba  un program de reducere a arieratelor companiilor de stat cu 2 miliarde lei, inclusiv cu intrarea in insolventa si lichidare a firmelor mici cu datorii istorice.

In concret, companiile cu datorii istorice ar urma sa intre in insolventa si, mai apoi, in lichidare:

"Sunt cateva companii mici, niciuna din cele mari, care au datorii istorice si care vor intra in insolventa si, dupa aceea, in licihidare", a declarat Ponta, potrivit Dailybusiness.ro.

In acelasi timp, anunta sursa, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat la randul sau ca sectorul privat are de patru ori mai multe datorii la stat decat companiile de stat.  

Delegatia Fondului Monetar International (FMI), condusa de Andrea Schaechter, a discutat, in octombrie, potrivit Dailybusiness.ro, la Ministerul Finantelor Publice, despre situatia arieratelor (datorii mai vechi de 90 de zile) administratiei publice locale si despre impactul modificarilor legislatiei, din acest an, asupra reducerii acestora.

Comisia Europeana a semnalat in 2013 ca Romania are probleme in aceasta privinta.  Potrivit unui raport al Comisiei, persistenta arieratelor indica faptul ca mecanismele bugetare si de control al angajamentelor sunt inca insuficiente.

Arieratele guvernamentale continua sa reprezinte in jur de 0,5% din PIB. In timp ce arieratele la nivelul guvernului central si al sistemului de securitate sociala au fost controlate relativ bine, tentativele de a controla aceste arierate la nivelul administratiei locale au inregistrat un succes limitat, mentioneaza raportul, noteaza sursa amintita.







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X