email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantele dezbat joi limitarea tranzactiilor si reducerea comisioanelor bancare

Comisioanelimitarea tranzactiilorreducerea comisioanelornumerarplatimediul de afacerifirme

Saptamana aceasta, la 27 februarie, Ministerul Finantelor Publice organizeaza la 0ra 10 o dezbatere publica pe marginea Proiectului de lege care limiteaza tranzactiile in numerar si reduce comisioanele bancare.

In acest an, Guvernul a amanat legea care limiteaza tranzactiile in numerar si reduce comisioanele bancare astfel incat documentul sa fie discutat in continuare cu reprezentantii mediului de afaceri, care au formulat numeroase observatii.

Prin urmare, informeaza HotNews.ro, asa cum a declarat fostul ministru al Finantelor, Eugen Nicolaescu, proiectul va fi trimis Parlamentului abia dupa discutiile cu mediul de afaceri.

"Guvernul a amanat adoptarea proiectului de lege, in urma propunerii mele, sustinuta si de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri. Maria Grapini, motivul fiind ca mediul de afaceri are numeroase observatii formulate la acest proiect. S-a convenit ca, in perioada urmatoare, sa avem consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, pentru a lua in considerare observatiile acestora", a spus Nicolaescu pentru Mediafax.

In sedinta de miercuri, premierul Victor Ponta a anuntat ca acest proiect de lege va fi transmis Parlamentului, care este cel care va dezbate toate implicatiile masurilor si "eventual" va modifica nivelul de plafonare.

Totodata, Ministerul Finantelor, condus de Daniel Chitoiu, a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care releva ca Guvernul vrea sa interzica plata in numerar pentru cumpararile de terenuri, case si masini,
indiferent de valoarea acestora, atat cumparatorul, cat si vanzatorul riscand o amenda de 20% din valoarea tranzactiei,
anunta HotNews.ro.
 
Prevederile de mai sus sunt valabile atat pentru firme, cat si pentru populatie si cuprinde toate tipurile de imobil, precum si orice fel de autovehicul, indiferent daca este la prima vanzare sau second-hand. In plus, vor fi introduse noi plafoane privind platile maxime pe care firmele le pot efectua zilnic in numerar, precum si platile in numerar pe care poate sa le faca populatia catre firme.

Astfel, platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, si va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plati intre persoanele fizice.

In acelasi proiect sunt limitate si comisioanele interbancare pe care banca emitenta a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale carei terminale se realizeaza plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit si la 0,3% pentru cardurile de credit, citeaza HotNews.ro.

Nerespectarea nivelurilor maxime ale comisioanelor sau informatiilor obligatorii din acrodurile banca-comerciant constituie contraventie si vor fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 10.000 de lei si 200.000 de lei.

Dezbaterea va avea loc la sediul autoritatii din str. Apolodor nr.17, sector 5, sala 315. Participarea se face in limita locurilor disponibile din sala, asa cum au anuntat reprezentantii Finantelor.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Comisioanelimitarea tranzactiilorreducerea comisioanelornumerarplatimediul de afacerifirme


Data aparitiei: 25 Februarie 2014

Votati articolul "Finantele dezbat joi limitarea tranzactiilor si reducerea comisioanelor bancare":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X