Din ordonanta, documentul emis de MFP in ce priveste platile in numerar, a devenit proiect de lege. A scazut oare importanta acestor masuri vehiculate in ultima perioada? Ce anume a determinat aceasta schimbare de perspectiva asupra noilor posibile reglementari?
Chiar daca ambele proiecte au acelesi continut, asa cum precizeaza Capital.ro, diferentele sunt legate de traseul legislativ si de durata aprobarii. Mai exact, diferenta o face proiectul de lege care este inaintat Parlamentului si care trebuie sa parcurga procesul de vot din cele doua Camere.
Cu un proces legislativ mai lung, proiectul de lege referitor la platile incasate in numerar poate suferi si alte modificari, in cazul in care s-ar lua astfel de decizii. In schimb, daca proiectul acesta ar fi continuat in forma emisa initial (cea de proiect de ordonanta), ar fi fost adoptat de Guvern si ar fi intrat in vigoare la trei zile de la publicare.
Proiectul de lege limiteaza plafoanele pana la care se pot face plati in numerar intre firme si persoane fizice.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
In concret, asa cum noteaza si Capital.ro, platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi plafonul actual, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor.
Totodata, noteaza sursa, firmele nu vor putea incasa in numerar de la persoane fizice mai mult de 10.000 de lei/persoana intr-o zi in contul livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii.