email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ar putea impiedica reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit?

Reducerea CASneimpozitarea profitului reinvestitIoana PetrescuMFP


Masurile de relaxare fiscala anuntate de MFP ar putea fi aplicate numai intr-un anumit context, fiind astfel restrictionate de unele conditii pe care Ioana Petrescu le-a dezbatut in cadrul conferintei "Nevoi si resurse in finantarea economiilor din Zona Non-Euro".

Astfel, asa cum a precizat ministrul Finantelor Publice, citeaza Agerpres, masurile de relaxare fiscala precum reducerea CAS sau neimpozitarea profitului reinvestit nu au cum sa fie aplicate fara imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor la buget:

"Aceste masuri nu pot fi luate daca nu eficientizam colectarea veniturilor in Romania, iar aceasta eficientizare devine o prioritate care se va realiza, printre altele, prin reducerea evaziunii fiscale".

De asemenea, Ioana Petrescu a amintit de planul de modernizare a ANAF si de intentia de plafonare a platilor in numerar. De asemenea, potrivit agentiei de stiri, Ioana Petrescu a precizat ca "avem nevoie de o directie de analiza de Risc in cadrul ANAF care sa fie performanta, obiectiva, computerizata, pentru a eficientiza modul de colectare si de control in cadrul ANAF".

Se are in vedere si modernizarea directiei de "Transfer Pricing" din ANAF. "Nu vreau sa spun ca aceste operatiuni sunt ilegale, dar trebuie sa avem grija ca profiturile multinationalelor sa fie distribuite in asa fel incat sa fie echitabil si pentru statul roman", a adaugat Ioana Petrescu, citata de Agerpres.

Totodata, anunta ministrul, trebuie gestionata si conformarea voluntara pentru a se atinge nivelul de colectare din alte tari:

"Este un proces lung si am un plan: o mai mare transparenta a institutiilor publice, a modului in care este cheltuit banul public, o mai buna comunicare a masurilor pe care le luam. Aceste masuri sunt esentiale pentru a da incredere cetateanului ca trebuie sa isi plateasca taxele si ca asta este datoria lui patriotica".



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Reducerea CASneimpozitarea profitului reinvestitIoana PetrescuMFP


Data aparitiei: 18 Martie 2014

Votati articolul "Ce ar putea impiedica reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X