email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce obligatii declarative are o firma cu capital strain nou-infiintata?

capital strainfirmacontract inchirieredeclaratiientitateimpozitnerezidentivector fiscal

In situatia unei firme care se infiinteaza cu un asociat unic si administrator, respectiv un cetatean grec, in Bucuresti si care va efectua operatiuni de comert cu marfuri achizitionate din statul strain, sediul firmei va fi declarat in baza unui contract de inchirirere, iar activitatea comerciala se va efectua prin posta sau curier. Se va stabili ce declaratii ar trebuie depuse la ANAF in contextul prezentat mai sus.

Avand in vedere faptul ca firma infiintata in Bucuresti are asociat unic un cetatean grec se considera ca este firma romaneasca cu capital strain.

Avand in vedere acest considerent,  firma va trebui ca, dupa infiintare, cu ocazia primei inregistrari fiscale, sa depuna la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal, formularul 010 "Declaratie de inregistrare fiscala pentru persoanele juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, cod M.F.P. 14.13.01.10.11/1".

In acest formular va trebui sa declarati ( bifati ) categoriile de obligatii fiscale de declarare cu caracter permanent pe care firma le va avea si  care se inscriu in vectorul fiscal ( cfm art. 41 din Ordinul 35/2014 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor publice 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor): TVA, impozitul pe profit/impozit pe veniturile microintreprinderilor, accizele, impozitul la titeiului din productia interna, impozitul pe venitul din salarii si pe veniturile asimilate salariilor, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, contributia de asigurari pentru somaj, contributia pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia de asigurari sociale, contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, contributia pentru concedii si indemnizatii, ……, impozitul pe constructii,….
                                                                                                                                                                                             
In situatia prezentata de dvs. este recomandabil ca firma sa bifeze TVA, optiune prin care solicita inregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA la infiintare.

Totodata, avand in vedere ca firma se va ocupa de achizitionarea de marfuri din Grecia, va trebui, ca pe langa inregistrarea in scopuri de TVA, sa depuna si declaratia/formularul 095   "Cerere de inregistrare in Registrul operatorilor intracomunitari".

Conform Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.2101 din 24 iunie 2010 actualizat la zi, persoanele juridice inregistrate in scopuri de TVA, care intentioneaza sa faca operatiuni intracomunitare trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari inainte de efectuarea acestor operatiuni, chiar daca acestea sunt deja inregistrate in scopuri de TVA cfm art 153 Sau 1531. Prin inregistrarea in acest registru firma va obtine cod valid de TVA pentru achizitiile/livrarile intracomunitare.
 
Cu privire la formularul 030 "Declaratie de inregistrare fiscala pentru persoane fizice straine, mentionam ca acesta se completeaza doar de catre persoanele fizice straine ( altele decat cele care desfasoara in mod independent activitati economice autorizate sau exercita profesii libere ) care detin cod numeric personal atribuit de autoritatile romane. Tinand cont de acest aspect, nu este necesara completarea si depunerea formularului 030.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
capital strainfirmacontract inchirieredeclaratiientitateimpozitnerezidentivector fiscal


Data aparitiei: 24 Iunie 2014

Votati articolul "Ce obligatii declarative are o firma cu capital strain nou-infiintata?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X