Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Ce mai face Electorata si de ce nu functioneaza. Ce a raspuns Ponta?

Data aparitiei: 22 August 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pontaelectoratacreditelesprijinfinantarea creditelorBanca Nationala

In ultima vreme nu s-a mai auzit nimic despre "Electorata" care, pana nu demult, tinea prima pagina a ziarelor. Presa a incercat sa afle de ce Electorata inca nu functioneaza si care e stadiul real al ordonantei de urgenta care promitea sa finanteze creditele populatiei cu sprijin din partea statului.

Astfel, intrebat de ce nu e functionala ordonanta de urgenta legata de finantarea creditelor restante cu ajutor din partea statului, denumita "electorata", noteaza Agerpres, premierul Victor Ponta a declarat ca aceasta nu este functionala deoarece nu exista "entuziasm" in sistemul bancar, iar Guvernul nu se poate implica in atributiile BNR.

In aceasta privinta, citat de aceeasi sursa, premierul a mentionat:

"Nu este obligatorie pentru banci. Deocamdata in sistemul bancar inca nu e un mare entuziasm, ca sa spun asa. Dar pe masura ce se obisnuiesc...legea este in vigoare, doar ca bancile inca foarte greu au incredere.

Dar nu e doar in acest caz, orice om care are o mica afacere, orice care are o afacere mai mare, orice om care are nevoie de un credit, e foarte, foarte greu in ultima perioada sa obtina acel credit. Exista si exceptii, dar nu vreau sa le mai amintesc.

Partea de sistem bancar nu tine de Guvern sau de legislatie, tine poate de increderea mai mare in ceea ce se intampla la nivel european, majoritatea bancilor din Romania sunt banci cu capital strain".

Totodata, premierul a afirmat ca legea privind electorata este in vigoare si este convins ca "incet, incet se va face o practica in acest sens". Referitor la normele de aplicare, acesta a declarat ca acestea se emit de catre Banca Nationala.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X