Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Planul de conturi general 2025"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Planul de conturi general 2025
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Plata in baza unei chitante. Cum corectam erorile?

Data aparitiei: 19 August 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
eroricorectare eroricorectarea erorilor contabileomfp 3055exercitii financiarechitanta

Referitor la procedura de corectare a erorilor, cazul urmator are in prim-plan o firma care in august 2014 obtine duplicatul unei chitante prin care a achitat un furnizor in octombrie 2012. se va vedea daca, in aceste conditii, poate fi inregistrata plata, in baza acelei chitante, in august 2014.

Corectarea erorilor contabile se efectueaza potrivit Ordinului 3055/2009, la data cand sunt constatate. Conform art. 63 (1) erorile constatate in contabilitate se pot referi fie la exercitiul financiar curent, fie la exercitiile financiare precedente, iar (2) corectarea erorilor se efectueaza la data constatarii lor.

(4) Corectarea erorilor aferente exercitiului financiar curent se efectueaza pe seama contului de profit si pierdere, iar (5) corectarea erorilor semnificative aferente exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat. Erorile nesemnificative aferente exercitiilor financiare precedente se corecteaza, de asemenea, pe seama rezultatului reportat. Totusi, pot fi corectate pe seama contului de profit si pierdere erorile nesemnificative.

Eroarea nesemnificativa, ca cea din situatia dumneavoastra, este cea de natura sa nu influenteze informatiile financiar-contabile. Se considera ca o eroare este semnificativa daca aceasta ar putea influenta deciziile economice ale utilizatorilor, luate pe baza situatiilor financiare anuale.

Corectia erorii trebuie sa fie mentionata si in notele la situatiile financiare ca informatii suplimentare cu privire la erorile constatate, dar acest lucru nu determina modificarea situatiilor financiare ale acelor exercitii.

In concluzie, corectia se efectueaza prin 1174, rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile sau prin 121.


Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Planul de conturi general 2025"


X