Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Cel mai mare deficit de incasare TVA din UE a fost detinut de Romania

Data aparitiei: 23 Octombrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TVAdeficitincasareComisia Europeanadeficit de incasarestate membreeuro


In anul 2012, potrivit unui raport emis recent de Comisia Europeana, dintre statele, cele mai mari deficite de incasare a TVA au fost in Romania (44% din veniturile din TVA preconizate), Slovacia (39%) si Lituania (36%), la polul opus fiind Olanda (5% din veniturile preconizate), Finlanda (5%) si Luxemburg (6%), informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

Totodata, informeaza Agerpres, intre 2011 si 2012, Romania si-a diminuat foarte putin deficitul de incasare a TVA, de la 8,970 miliarde de euro in 2011 pana la 8,841 miliarde de euro in 2012, procentul ramand la 44% din veniturile din TVA preconizate.

De asemenea, anunta aceeasi sursa, Comisia Europeana estimeaza ca in 2012 s-au pierdut 177 de miliarde euro din veniturile din TVA din cauza nerespectarii legislatiei privind TVA sau a necolectarii acestui impozit, suma echivalenta cu 16% din veniturile totale din TVA preconizate ale celor 26 de state membre.

"Deficitul de incasare a TVA este in esenta un indicator al eficacitatii - sau al ineficacitatii - masurilor de asigurare a respectarii legislatiei privind TVA si a masurilor de conformare la legislatia privind TVA, in intreaga UE", a declarat comisarul european pentru Fiscalitate, Algirdas Semeta. "Statele membre nu isi pot permite sa piarda venituri de o asemenea amploare. Ele trebuie sa creasca presiunea si sa ia masuri decisive pentru a recupera aceste sume care se cuvin bugetelor publice. Comisia, in ceea ce o priveste, se concentreaza in continuare pe reformarea fundamentala a sistemului de TVA, pentru a-l face mai robust, mai eficient si mai greu de fraudat", a adaugat Semeta.

Studiul Comisiei Europene arata ca intre 2011 si 2012 un numar de 11 state membre si-au diminuat deficitul de incasare a TVA, in timp ce in alte 15 s-a constatat o crestere. Grecia a inregistrat cea mai semnificativa imbunatatire intre 2011 (9,1 miliarde euro) si 2012 (6,6 miliarde euro), desi continua sa fie unul dintre statele membre cu un mare deficit de incasare a TVA (33 %).






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X