Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Noul Cod fiscal majoreaza deducerea personala. Ce se intampla cu impozitul pe salarii?

Data aparitiei: 17 Februarie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noul cod fiscaldeducereafacilitateangajatisalariilededucerecodul fiscal

Dupa ce va fi aprobat, noul Cod fiscal va majora deducerea salariala pentru toti angajatii care obtin cel mult 3.000 lei brut.

In concret, asa cum arata actualul proiect al Codului fiscal, stabileste ca deducerea personala din venitul net lunar la functia de baza la calcularea impozitului de 16% va fi majorata cu 50 lei pentru pentru salariatii care obtin cel mult 1.000 lei brut si care au in intretinere una, doua sau trei persoane.

Astfel, deducerea va ajunge pana la 600 lei fata de 550 lei acum in cazul acestora, informeaza dcnews.ro, iar in cazul celor care care au patru sau mai multe persoane in intretinere, se aplica o deducere mai mare cu 150 lei (800 lei fata de 650 lei in prezent).

Nu se fac modificari in cazul celor care nu au persoane in intretinere, fiind stabilita aceeasi deducere de 250 lei ca si in prezent.

"Practic, acordarea acestei facilitati inseamna ca suma reprezentand deducerea se scade din venitul net asupra caruia se calculeaza impozitul de 16%. Astfel, la o deducere mai mare cu 50 lei decat in prezent, salariatul va primi in plus 8 lei, iar la o deducere mai mare cu 150 lei va ramane suplimentar cu 24 lei", scrie Capital.ro.

In ce priveste deducerile personale pentru salariatii cu venituri intre 1.000 si 3.000 lei brut, acestea  sunt regresive fata de cele pentru salariile brute pana in 1.000 lei si se stabilesc prin ordin al ministrului de finante.

Salariile de peste 3.000 lei brut nu primesc nicio deducere, scrie dcnews.ro, iar asa cum arata datele Ministerului Muncii, la finele lunii septembrie anul treut, inainte de majorarea salariuui minim brut la 975 lei, 1,48 milioane dintr-un total de 4,66 milioane de angajati cu norma intreaga obtineau castiguri de cel mult 1.000 lei brut.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X