Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Schimbare la plata impozitului: 1% impozit pentru microintreprinderile nou-infiintate in primii doi ani, in loc de 3% plus 1.530 lei

Data aparitiei: 16 Martie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Plata impozituluimicrointreprinderistart upfara angajatiimpozitulnumarul de angajati

Mediul de afaceri propune un impozit pentru microintreprinderile nou infiintate (start-up) de 1%, in primii doi ani de activitate.

Aceste modificari au fost incluse in proiectului noului Cod fiscal care propunea initial ca  microintreprinderile nou infiintate fara angajati sa plateasca 3% plus o suma trimestriala de 1.530 lei.

"A reiesit in urma discutiilor din aceste ultime trei saptamani ca, in categoria IMM, ar trebui sa mai introducem o categorie de impozitare - si anume a start-up-urilor, a celor care deschid pentru prima data o afacere, pentru primii doi ani de zile sa nu le impunem 3% plus cotizatia (1.530 lei n.r.), sa fie de doar 1%", a explicat Darius Valcov, la emisiunea Capital TV de la B1 TV, informeaza Capital.ro.

Asa cum aratau masurile incluse in prima instanta in proiectul de Cod fiscal, microintreprinderile ar fi urmat sa fie impozitate asupra veniturilor, in functie de numarul de angajati. Prin urmare, impozitul prevazut este de 1% pentru cele care au peste doi angajati, inclusiv, 3% pentru cele cu un angajat si 3% plus 1.530 lei pentru cele fara angajati. Se mentioneaza totodata ca angajat este persoana salariata cu norma intreaga.

Saptamana trecuta, informeaza aceeasi sursa, Darius Valcov a declarat:

"Trebuie sa vii cu legislatia in favoarea celor care vor sa desfasoare afaceri corecte, pentru ca a disparut placerea de a face business in Romania si trebuie sa redam aceasta placere mediului de afaceri".

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X