Mult asteptatul Cod fiscal risca sa nu fie aprobat nici in aceasta vara, chiar daca, potrivit unor surse oficiale, forma dorita ar putea fi finalizata in Parlament pana la sfarsitul lunii in curs.
O declaratie facuta recent de ministrului de Finante, Eugen Teodorovici explica in mod clar ce anume ar putea impiedica intrarea in vigoare a noului Cod fiscal, cu modificarile aduse in ultima perioada.
Fara acordul Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, Codul fiscal nu va fi aprobat, potrivit declaratiilor facute de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, in cadrul Forumului Regional al Apei Dunarea – Europa de Est 2015.
Cu alte cuvinte, asa cum atrage atentia Cursdeguvernare.ro, acest lucru inseamna ca in Camera Deputatilor (camera decizionala), parlamentarii vor modifica o serie de prevederi ale proiectului, "asa cum s-a intamplat deja la Senat, unde majoritatea parlamentara a eliminat o parte din facilitatile introduse de guvern in proiectul de Cod Fiscal", cu precizarea ca cea mai importanta modificare a fost cea de renuntare la reducerea accizelor la combustibil.
La inceputul lunii in curs, reprezentantii FMI si-au exprimat opozitia fata de anumite prevederi ale noului Cod fiscal, aprobat de guvern la mijlocul lunii februarie 2015, motivand ca taierea cheluielilor pentru compensarea masurilor de relaxare fiscala nu va fi suficienta sa acopere golul generat la buget incepand de anul viitor.
Pe aceasta tema, Teodorovici a declarat, citat de aceeasi sursa:

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Cartea Verde a Contabilitatii
”Avem sansa sa incheiem in aceasta luna, in Parlament, Codul Fiscal, dar nu va fi aprobat decat cu acordul Comisiei Europene, Fondului Monetar International si al Bancii Mondiale. Este foarte important ca acest cod sa fie agreat de partenerii nostri internationali pentru a-i da consistenta si credibilitate”.
De asemenea, acesta a amintit si despre interesul deblocarii acordului cu FMI, despre care a spus ca se asteapta ca la intalnirea ministrilor de Finante din Uniunea Europeana, din 14 iulie, sa se anunte ca Romania este din nou in acord cu Fondul Monetar International.