email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tabel comparativ: Modificari ale OUG nr. 8/2014, art. XV cu privire la plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti

oug 8/2014poluarecereri de restituirerestituirea

Regasiti mai jos un tabel comparativ in care sunt incluse modificari ale OUG 8/2014, art. XV cu privire la plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015.

Cererile de restituire reprezentand sume castigate in instanta ale contribuabililor avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015 se solutioneaza, conform prevederilor OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata se va efectua pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora, conform graficului stabilit de autoritatea obligata prin hotarare judecatoreasca sa efectueze restituirea, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin organele fiscale competente sau Administratia Fondului pentru Mediu, dupa caz.


ORDONANTA DE URGENTA Nr. 8 / 2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare publicata in: Monitorul Oficial nr. 151 din 28.02.2014


ART. XV
 
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.

(2) Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti la alin. (1) se solutioneaza, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu.


ORDONANTA Nr. 26 din 19 /2015 privind modificarea art. XV alin. (2) din OUG nr. 8/2014

Publicata in: Monitorul Oficial nr. 639 din 21.08.2015

ARTICOL UNIC

Alineatul (2) al articolului XV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 151 din 28 februarie 2014, aprobata cu modificari prin Legea nr. 197/2015, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(2) Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti la alin. (1) se solutioneaza, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de autoritatea obligata prin hotarare judecatoreasca sa efectueze restituirea, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin organele fiscale competente sau Administratia Fondului pentru Mediu, dupa caz."

Nota: prevederile art. XV alin. (2) din OUG nr. 8/2014, coroborate cu cele ale Ordinului comun nr. nr. 365/741/2014 se aplica pentru restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule astfel cum au fost stabilite prin horararile judecatoresti devenite executorii pana la data de 31.12.2015, indiferent daca restituirea sumelor se efectueaza inainte sau dupa aceasta data.
 

Sursa: Finante Publice Brasov


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
oug 8/2014poluarecereri de restituirerestituirea


Data aparitiei: 09 Octombrie 2015

Votati articolul "Tabel comparativ: Modificari ale OUG nr. 8/2014, art. XV cu privire la plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X