Potrivit celor mai noi modificari aduse de OUG 8/2014 in Codul de procedura fiscala, se schimba si unele reglementari esentiale cu privire la rambursarea sumelor de TVA.
Astfel, pentru rambursarea unor sume de TVA mai mici de 45.000 lei, conform noului act normativ, se va efectua inspectie fiscala ulterioara (pentru deconturile cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare aferente perioadelor fiscale care se incheie dupa data de 1 martie 2014).
Conform OUG nr. 8/2014 se stabileste astfel o noua limita incepand cu 1 martie pentru sumele solicitate la rambursare, astfel ca plafonul care declanseaza inspectia fiscala ulterioara a fost stabilit la 45.000 lei.
Exceptie de la prevederea de mai sus fac urmatoarele situatii:
- in cazul contribuabililor care au inscrise in cazierul fiscal fapte care sunt sanctionate ca infractiuni;
- in cazul in care organul fiscal, pe baza informatiilor detinute, constata ca exista riscul unei rambursari necuvenite
![Manual de politici contabile - Stick USB](https://www.rs.ro/dbimg/product/1934-manual-de-polit.jpg)
Manual de politici contabile - Stick USB
![Registrul de Evidenta Fiscala PFA](https://www.rs.ro/dbimg/product/2867-registrul-de-ev.jpg)
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
![Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic](https://www.rs.ro/dbimg/product/2781-bugete-cash-flo.png)
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Inspectia fiscala va fi efectuata dupa rezultatele analizei de risc. Va reamintim ca analiza de risc tine cont de certificarea declaratiilor fiscale, potrivit OUG 8/2014.
Analiza de risc consta in activitatea efectuata in scopul de a identifica riscurile de nedeclarare a creantelor fiscale, de a le evalua, de a le gestiona, precum si de a le utiliza in vederea selectarii contribuabililor ce urmeaza a fi supusi inspectiei fiscale.