email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a emis un nou ordin pentru amanarea termenului de depunere a Declaratiei 394

declaratia 394iulie 2016livrari intracomunitarepersoane inregistrate in scopuri de tva

ANAF a publicat pe pagina proprie proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

In contextul realizarii obiectivelor strategice asumate de catre ANAF privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, imbunatatirea conformarii voluntare a contribuabililor si cresterea eficientei colectarii, a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 07.01.2016 Opanaf nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, avand ca termen de intrare in vigoare data de 1.04.2016.

De la data publicarii pana in prezent, au fost semnalate din partea mai multor asociatii profesionale anumite aspecte referitoare la modalitatea de completare si declarare a formularului 394 aprobat prin ordinul mentionat, respectiv introducerea operatiunilor efectuate de catre persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA in regim special (agentiile de turism, regim specia pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiectie de colectie si antichitati), precum si introducerea cotei de TVA de 24% (pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii si achizitiile aferente perioadei anterioare).

Totodata, pentru a putea fi adaptate sistemele informatice ale contribuabililor la noile prevederi, a fost solicitata amanarea termenului de intrare in vigoare a OPANAF 3769/2015.

Astfel, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, a fost identificata necesitatea modificarii OPANAF 3769/2015 si prorogarea termenului de intrare in vigoare a acestuia la data de 1.07.2016 (1 iulie 2016).

Astfel, s-a elaborat ordinul pentru modificarea OpANAF 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 394iulie 2016livrari intracomunitarepersoane inregistrate in scopuri de tva


Data aparitiei: 31 Martie 2016

Votati articolul "ANAF a emis un nou ordin pentru amanarea termenului de depunere a Declaratiei 394":
Rating:

Nota: 1.67 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X