Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Ce formulare foloseste ANAF in 2017 pentru colectarea impozitelor? Aflati cum puteti contesta deciziile!

Data aparitiei: 07 Aprilie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
impoziteact administrativpenalitati nedeclararecontestareasomatiaaccesorii

Noi informatii vin sa completeze lista de formulare folosite de ANAF la colectarea creantelor. Va reamintim ca incepand de anul trecut, contribuabilii care nu isi declara corect veniturile sunt sanctionati suplimentar, pentru acestia fiind emisa decizia referitoare la  obligatiile fiscale accesorii reprezentand  penalitati de nedeclarare.

UTIL: Procedura completa si actualizata 2017 pentru contestarea unui act administrativ fiscal! Click aici!

 Va reamintim ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr.208/ 27.03.2017 a fost publicat OPANAF nr.967/ 2017 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, emise si tiparite prin intermediul Unitatii de imprimare rapida. Odata cu aparitia acestui act normativ se abroga OPANAF nr.1.438/ 2009.  Concret, s-au modificat sapte formulare utilizate pentru colectarea creantelor fiscale si  s-au introdus doua noi astfel de formulare.  

Acestea sunt:  
►titlul executoriu;
►somatia;
►decizia referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere; ►instiintarea privind stingerea obligatiilor fiscale;
►adresa de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti;
►adresa de instiintare privind infiintarea popririi;
►decizia de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti.  Formularele nou introduse, care vor fi tiparite si transmise debitorilor tot prin intermediul unitatii de imprimare rapida, sunt:  
 ►Decizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand  penalitati de nedeclarare. Acesta vizeaza situatia contribuabililor care nu isi declara corect veniturile si care sunt sanctionati suplimentar din 2016, prin noul Cod de procedura fiscala. Este vorba aici despre penalitatea de nedeclarare.

Aceasta este acea obligatie fiscala accesorie reprezentand sanctiunea pentru nedeclararea sau subdeclararea, in declaratii de impunere, a impozitelor, taxelor si
contributiilor sociale.

Penalitatea de nedeclarare este in cuantum de 0,08% pe fiecare zi, incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

►Notificare privind obligatiile fiscale restante. Are rolul de a anunta contribuabilii ca inregistreaza obligatii fiscale restante la finalul trimestrului si neachitate pana la momentul intocmirii acestei notificari.

Reamintim faptul ca, lista firmelor care inregistreaza obligatii fiscale restante si cuantumul acestora se publica trimestrial pe pagina de internet a ANAF, astfel ca prima lista din 2017 va aparea in luna aprilie 2017.   

Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X