email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Noutati de la ANAF: Metodologia de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale

Noutati de la ANAF: Metodologia de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale
oug 1142018constructicod fiscal

ANAF a publicat ordinul pentru completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1281/2018 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor reprezentand contributie asiguratorie pentru munca platite de contribuabili in contul distinct si de stingere a acestora.


Potrivit referatului, OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, a condus la modificarea si la completarea unor acte normative si prorogarea unor termene. Au fost aduse o serie de modificari Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, printre cele care vizeaza reglementarea contributiei asiguratorii pentru munca datorata de angajatorii care desfasoara activitati in sectorul constructii si care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.

Astfel, avand in vedere ca, sectorul constructiilor a fost declarat sector prioritar, de importanta nationala pentru economia romaneasca pe urmatorii 10 ani, prin OUG 114/2018 s-a statuat acordarea unor facilitati fiscale angajatorilor in acest domeniu. De asemenea, incepand cu 1 ianuarie 2019, in cazul acestor angajatori cota contributiei asiguratorii pentru munca se reduce la nivelul cotei care se face venit la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale constituit in baza Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, se prevede ca, prin exceptie de la alin. (4) al art. 2206 din Codul fiscal, contributia asiguratorie pentru munca datorata de angajatorii din domeniul constructiilor, achitata intr-un cont distinct la bugetul de stat, se distribuie integral la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale constituit in baza Legii nr. 200/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Fata de cele de mai sus precizate si tinand cont de faptul ca, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1281/2018 este aprobata Metodologia de distribuire a sumelor reprezentand contributie asiguratorie pentru munca platite de contribuabili in contul distinct si de stingere a acestora, in vederea armonizarii prevederilor acestuia cu cele ale Codului fiscal, se impune completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1281/2018 cu dispozitii care sa reglementeze, in mod distinct, modalitatea de distribuire a contributiei asiguratorii pentru munca datorata de angajatorii care desfasoara activitati in sectorul constructii si care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.
 

Va redam mai jos continutul ordinului:

 

ART. I – Anexa la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1281/2018 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor reprezentand contributie asiguratorie pentru munca platite de contribuabili in contul distinct si de stingere a acestora, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 460 din 5 iunie 2018, se completeaza cu un nou punct, punctul 12, care va avea urmatorul cuprins:

12. Contributia asiguratorie pentru munca datorata de angajatorii care desfasoara activitati in sectorul constructii si care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, se incaseaza in contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.47.06.00 "Sume din contributia asiguratorie pentru munca in curs de distribuire datorata de angajatorii din sectorul constructiilor", deschis la unitatile Trezoreriei Statului, codificat cu codul de identificare fiscala al contribuabililor, si se distribuie integral la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale constituit in baza Legii nr. 200/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in contul 28.A.20.11.00 " Venituri din contributia asiguratorie pentru munca pentru fondul de garantare pentru plata creantelor salariale", codificat cu codul de identificare fiscala al contribuabililor. Prevederile pct. 2, pct.5, pct. 6 si pct. 11 se aplica in mod corespunzator.”


Consultati documentele atasate:

Ordin ANAF

Referat

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
oug 1142018constructicod fiscal

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 27 Februarie 2019


Votati articolul "Noutati de la ANAF: Metodologia de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale":
Rating:

Nota: 3.8 din 5 din 15 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Datorie neconfirmata

Intrebare: Buna seara,
O societate are în balanța o datorie de 37.000 lei la un furnizor.Extrasul de cont este confirmat cu 0 de c?tre furnizor.Am alt? posibilitate înafara de a trece suma pe venit?
Va mulțumesc

Raspuns: Impozabil pentru plãtitorii de impozit pe venit si profit.Mulțumesc!... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 27 Februarie 2019 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 10 - 2 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X