email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: 16 decembrie 2019 este termenul limita pentru solicitarea facilitatilor fiscale

ANAF: 16 decembrie 2019 este termenul limita pentru solicitarea facilitatilor fiscale
Ordonanta Guvernului nr. 6/2019facilitati fiscaledebitori

Facilitatile fiscale reglementate in Capitolul II din Ordonanta Guvernului nr.6/2019 vor putea fi solicitate de contribuabili pana la data 16 decembrie 2019. Notificarea privind intentia de accesare a facilitatii fiscale si cererea de acordare a facilitatii fiscale se pot depune la registratura organului fiscal competent, prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau transmisa prin intermediul serviciului ”Spatiul privat virtual”, anunta AJFP Teleorman intr-un comunicat.
 

Va reamintim ca Ordonanta Guvernului nr. 6/2019  privind instituirea unor facilitati fiscale a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019.

Contribuabilii carora li se adreseaza procedura, printre care se afla si aproape 23.000 de persoane fizice, vor putea solicita facilitatile fiscale reglementate in Capitolul II din Ordonanta Guvernului nr. 6/2019 pana la 16 decembrie 2019.

 Debitorii care pot solicita anularea accesoriilor sunt persoanele juridice, persoanele fizice sau entitati fara personalitate juridica care, la 31 decembrie 2018 inclusiv, au obligatii bugetare principale restante administrate de ANAF mai mici de un milion lei.

 De asemenea, beneficiaza de aceste facilitati fiscale persoanele fizice sau entitatile fara personalitate juridica, unitatile administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ teritoriale ale municipiului Bucuresti ori institutiile publice, indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare principale restante administrate de ANAF, inregistrat la 31 decembrie 2018 inclusiv.

In aceasta categorie sunt inclusi si debitorii declarati insolvabili, persoanele carora li sa stabilit raspunderea solidara potrivit Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala sau raspunderea potrivit Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, ori potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, pentru obligatiile bugetare aferente perioadei anterioare datei de 31 decembrie 2018 inclusiv, indiferent de data emiterii deciziei de atragere a raspunderii sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de atragere a raspunderii.

De asemenea, sunt inclusi debitorii aflati in procedura insolventei, ori aflati in dizolvare, debitorii care la 31 decembrie 2018 inclusiv, inregistreaza doar obligatii de plata accesorii nestinse, aferente obligatiilor bugetare principale stinse pana la aceasta data, iar accesoriile nu au fost stinse pana la 8 august 2019 si debitorii carora li s-au comunicat decizii de impunere aferente unor obligatii bugetare principale scadente pana la 31 decembrie 2018 inclusiv, ca urmare a unei inspectii fiscale in derulare la data de 8 august 2019, indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare principale si de data comunicarii deciziei de impunere.
 

Organul fiscal va emite decizia de amanare la plata a accesoriilor si decizia de anulare a acestora pentru obligatiile bugetare pe care le administreza daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) sa depuna cererea de anulare pana la data de 16 decembrie 2019 (cererea trebuie depusa indiferent daca persoana in cauza a depus sau nu notificare prealabila);

b) la data depunerii cererii sa aiba achitate toate celelalte obligatii fiscale in afara celor care vor face obiectul anularii;

c) sa aiba depuse la zi toate declaratiile fiscale.

 

Citeste si: OMFP 3126/2019. Masuri pentru datornicii care au datorii SUB 1 milion de lei


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordonanta Guvernului nr. 6/2019facilitati fiscaledebitori


Data aparitiei: 18 Octombrie 2019

Votati articolul "ANAF: 16 decembrie 2019 este termenul limita pentru solicitarea facilitatilor fiscale":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 31 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X