email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat ANAF: Expeditorii de produse accizabile trebuie sa fie autorizati de Autoritatea Nationala a Vamilor

anafRegimul accizelor armonizateregim suspensiv

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) informeaza ca incepand cu data de 1 aprilie 2010 vor intra in vigoare prevederile capitolului I1 al Titlului VII - “Regimul accizelor armonizate” din Ordonanta de urgenta nr. 109/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, care transpune in legislatia nationala Directiva 2008/118/CE a Consiliului din 16 decembrie 2008 privind regimul general al accizelor si de abrogare a Directivei nr. 92/12/CEE.

Noile reglementari definesc statutul persoanei autorizate sa expedieze, dar nu sa detina, produsele accizabile in regim suspensiv de accize de la locul de import catre aceste destinatii, denumita expeditor inregistrat. Acesta va putea functiona numai in baza autorizatiei emise de Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate.

Persoanele care intentioneaza sa obtina autorizatie de expeditor inregistrat trebuie sa depuna la autoritatea vamala centrala urmatoarele documente:
- o cerere insotita de certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului, precum si copia certificatului de inmatriculare sau certificatului de inregistrare;
- cazierele judiciare ale administratorilor si directorilor executivi;
- contractele incheiate direct cu antrepozitarul autorizat beneficiar al produselor deplasate in regim suspensiv de accize;
- scrisoarea de bonitate bancara;
- certificatul de atestare fiscala;
- cazierul fiscal.

Comisia aproba eliberarea autorizatiei de expeditor inregistrat daca solicitantul nu are inscrise date in cazierul fiscal iar administratorul solicitantului nu are inscrise date in cazierul judiciar.
Autorizatia de expeditor inregistrat se elibereaza de Comisie in termen de 60 de zile de la data depunerii documentatiei complete si este valabila incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care expeditorul inregistrat face dovada constituirii garantiei in cuantumul si in forma aprobate de Comisie.

Autorizarea operatorilor economici in calitate de expeditor inregistrat este o conditie obligatorie pentru derularea operatiunilor de import de produse accizabile cu plasare in regim suspensiv de accize si, implicit, pentru utilizarea aplicatiei EMCS-RO de urmarire a miscarilor cu produse accizabile in regim suspensiv de accize.

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti†si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafRegimul accizelor armonizateregim suspensiv


Data aparitiei: 16 Martie 2010

Votati articolul "Comunicat ANAF: Expeditorii de produse accizabile trebuie sa fie autorizati de Autoritatea Nationala a Vamilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X