Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Numarul insolventelor este in crestere, dar si in scadere

Data actualizarii: 28 Martie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
insolventascadereUNPIRtendinta

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a comunicat ca numarul firmelor pentru care s-au deschis procedurile de insolventa in februarie a crescut fața de prima luna a anului cu 15%, la 1.925.

In ianuarie 2011, s-au inregistrat numai 1.677 dosare de insolventa. Cumulat insa pe primele doua luni, numarul insolventelor este in usoara scadere, cu circa 3% fața de aceeasi perioada din anul precedent.

Peste 34.000 de cereri de insolventa erau pe rol la sfârsitul anului trecut, pentru care masa credala se ridica la 51,3 miliarde lei (12,2 miliarde euro), a scris „Capital”.

„Se observa o usoara scadere a numarului de dosare de insolventa deschise in primele doua luni, comparativ cu perioada similara de anul trecut. Situatia nu este insa relevanta pentru a putea anticipa o tendinta.

Acum, instantele se pronunta ceva mai repede in dosarele de insolventa, in termen de circa 6 luni, având si cazuri  rezolvate in 3-4 luni, desi pâna nu demult aveam termene si de peste un an. In plus, au ajuns sa se discute si 20 de dosare pe sedinta, fata de numai 10 anul trecut“, a declarat, pentru sursa citata, Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din România (UNPIR).

Jumatate din insolventele deschise in perioada ianuarie-februarie sunt pentru cereri depuse de creditori in finalul anului trecut, iar cealalta jumatate reprezinta insolvente cerute de debitori.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X