Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Legea contabilitatii 2011: cine (mai) are dreptul de a semna bilantul contabil?

Data actualizarii: 06 Mai 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ceccarbilant contabilexercitiu financiarsituatii financiarelegea contabilitatii

Conform art. 28 alin. 10 din Legea contabilitatii 82/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, situatiile financiare anuale si celelalte raportari contabile se semneaza de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.De asemenea, ele pot fi  intocmite si semnate de persoane fizice sau juridice membre CECCAR (art. 28 alin. 11 din lege). In ambele situatii, ele se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii patrimoniului societatii (art. 28 alin. 13 din lege).
 
In cazul societatilor comerciale care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, situatiile financiare anuale si celelalte raportari contabile se intocmesc si se semneaza de catre persoanele care organizeaza si conduc contabilitatea acestora (art. 5 alin. 11 si art. 28 alin. 12 din lege).
 
Avand in vedere prevederile art. 10 din lege referitoare la organizarea si conducerea contabilitatii, administratorul are obligatia gestionarii patrimoniului unitatii si poarta raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii, in timp ce directorul economic (sau contabilul-sef ori alta persoana imputernicita – in toate cazurile, cu studii economice superioare) este conducatorul compartimentului de contabilitate si poarta raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile.
 
In consecinta, chiar daca administratorul are studii economice superioare, el nu poate semna singur situatiile financiare anuale, chiar daca societatea nu are salariati, ci impreuna cu expert contabil (societate de expertica contabila membra CECCAR) angajat(a) pe baza de contract de prestari de servicii in domeniul contabilitatii.
 
In cazul in care societatea are angajata o persoana cu studii economice superioare cu atributii in organizarea si tinerea contabilitatii, situatia financiara anuala este semnata de catre aceasta persoana impreuna cu administratorul societatii. Nivelul de salarizare al angajatului nu conteaza, ci numai atributiile prevazute in fisa postului.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X