Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Facturare vanzari online

Data actualizarii: 28 Noiembrie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HG 479/2003casa de marcatOUG 28/1999



Intrebare:

O societate comercializeaza diverse produse online. In cazul livrarii si incasarii (cu numerar) la destinatie prin angajatii proprii (soferi) ce documente trebuie emise pentru produsele respective-factura si bon fiscal (considerand-o in exceptiile de la exceptii din 28/1999 art.2k)? In conditiile in care cumparatorul renunta la cumparare, cum se "anuleaza" bonul fiscal?


Raspuns:

In temeiul art. 2 lit. k din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile ulterioare nu exista obligativitatea utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale si a eliberarii bonurilor fiscale in cazul comertului de corespondenta online, cu conditia ca el sa nu reprezinte livrari de bunuri la domiciliu efectuate de magazine, pe baza de comanda.

In consecinta, pentru comertul online de bunuri se intocmesc aceleasi documente ca pentru comertul obisnuit pentru care nu este obligatorie eliberarea bonurilor fiscale. Astfel, la vanzarea marfurilor se emite factura obisnuita cu TVA, iar pentru incasarea in numerar se elibereaza chitanta la momentul incasarii. Daca clientul renunta la cumparare, se anuleaza factura.

Daca societatea opteaza pentru utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, desi nu are aceasta obligatie, atunci este de dorit ca distribuitorii (soferii - angajatii proprii ai socitatii) sa fie dotati cu aparate de marcat portabile, astfel incat sa emita bonul fiscal numai dupa livrarea bunului catre client si incasarea contravalorii acestuia.

Altminteri, pentru anularea unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal este necesara intocmirea unui intreg dosar in conformitate cu prevederile art. 36 din Normele metodologice aprobate prin HG 479/2003, republicata, cu modificarile ulterioare.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X