Raspuns:
Potrivit art. 24 din Codul de procedura fiscala, stingerea unei obligatii bugetare se efectueaza prin plata, compensare, executare silita, scutire, anulare sau prescriptia obligatiei bugetare.
Din interpretarea prevederilor de la art. 116 alin. (4) din Codul de procedura fiscala, data stingerii unor creante fiscale prin compensare este data la care creantele devin scadente, lichide si exigibile, adica in limbaj obisnuit, pe data de 25 a lunii urmatoare sau a trimestrului pentru societatile mici.
Daca nu se realizeaza stingerea creantelor fiscale la data scadentei, pentru situatiile descrise de intrebare, impozite la salarii neplatite, se genereaza dobanzi si penalitati, conform art. 120 si 120^1 din Codul de procedura fiscala.
Precizam ca daca dvs ati efectuat o solicitare de compensare, de rambursare la care aveti dreptul, iar organul fiscal nu a pus-o in executare, aveti dreptul sa solicitati dobanzi de intarziere (nu si penalitati), conform art. 124 din Codul de procedura fiscala.

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Ca si concluzie generala asupra intrebarii, consideram ca neexecutarea la timp a platii impozitelor aferente salariilor va genera catre societatea dvs dobanzi si penalitati de intarziere.