email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ContaUtil: Noutati in atentia celor care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA

TVAformular 099OANAF 3330/2013asociatul unicreinregistrarea in scopuri de TVA

Va informam ca a fost emis un nou comunicat in atentia persoaneor impozabile care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA. Redam mai jos prevederile sintetizate de autoritatile din domeniu.

In temeiul art. 153 alin. (91) lit. b) - d) din Codul fiscal dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA conform alin. (9) lit. a) - e), daca inceteaza situatiile care au condus la anulare, organele fiscale competente reinregistreaza persoanele impozabile in scopuri de TVA.

Procedura de inregistrare, la cerere, in scopuri de TVA se aplica pentru inregistrarea in scopuri de TVA, a persoanelor impozabile carora le-a fost anulata inregistrarea. Procedura a fost aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.A.F. nr. 3.330/17.10.2013 care s-a publicat in M.O. nr. 664/30.10.2013 si se aplica astfel:

* la solicitarea persoanei impozabile, daca a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii (intrucat asociatii majoritari sau, dupa caz, asociatul unic au avut inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din O.G. 75/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare);

Organul fiscal verifica daca au inscrise astfel de fapte/situatii in cazierul fiscal numai asociatii majoritari sau, dupa caz, asociatul unic.

* la solicitarea persoanei impozabile, daca a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii (intrucat nu au fost depuse deconturi de TVA pe o perioada de 6 luni consecutive / pentru doua trimestre calendaristice consecutive), pe baza urmatoarelor informatii/documente furnizate de persoana impozabila:

1. prezentarea deconturilor de taxa nedepuse la termen;

2. prezentarea unei cereri motivate din care sa rezulte ca se angajeaza sa depuna la termenele prevazute de lege deconturile de taxa.

* la solicitarea persoanei impozabile, daca a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii (intrucat in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive in cursul unui semestru calendaristic / pentru doua perioade fiscale consecutive in cursul unui semestru calendaristic, nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare).

Prin completarea casetei corespunzatoare din cererea de inregistrare (formular 099), persoana impozabila declara pe propria raspundere ca va desfasura activitati economice.

Persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA depun la organul fiscal competent formularul 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 153 alin. (91) lit. b) - d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare".

Daca in urma verificarii documentatiei, organul fiscal constata erori si respinge cererea de inregistrare in scopuri de TVA, persoana impozabila poate depune o noua cerere de inregistrare in scopuri de TVA (formular 099), de indata ce remediaza situatia care a condus la respingerea cererii de inregistrare in scopuri de TVA.

Inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a persoanei impozabile, in conditiile art. 153 alin. (91) din Codul fiscal, se considera valabila incepand cu data comunicarii deciziei de aprobare a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

La data intrarii in vigoare a Ordinului presedintelui ANAF nr. 3330/2013 se abroga Ordinul presedintelui ANAF nr. 1436/2012 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art. 153 alin. (91) lit. b) - d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si pentru aprobarea modelului si continutului
unor formulare.

Sursa: Finante Arges



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAformular 099OANAF 3330/2013asociatul unicreinregistrarea in scopuri de TVA


Data aparitiei: 07 Noiembrie 2013

Votati articolul "ContaUtil: Noutati in atentia celor care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X